Bild Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bild, varianter, uttal och böjningar av bild

Bild synonym, annat ord för bild, vad betyder bild, förklaring, uttal och böjningar av bild.

Synonymer till bild

Vad betyder och hur uttalas bild

Bild uttalas bild och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av bild

Singular

bild
obestämd grundform
bilds
obestämd genitiv
bilden
bestämd grundform
bildens
bestämd genitiv

Plural

bilder
obestämd grundform
bilders
obestämd genitiv
bilderna
bestämd grundform
bildernas
bestämd genitiv

Bild är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Bild på Engelska

 • image, picture - representation (of sth.) by a drawing, photograph, etc., visual, pictorial, painter, illustrations, pictures, close-up, sculptor, street scene, recollection, visual picture, visual arts, take pictures, describe one', s situation

Hur används ordet bild

 1. Trots detta är det svårt att göra sig av med känslan att det krävs nationella ekonomiska muskler och en stabil välfärd för att skapa ett samhälle som håller en hög lägstanivå inom cybersäkerhet. Detta bekräftas av den bild av cybersäkerheten i Sverige, och orsaken bakom den höga placeringen, som ges av Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på Internetstiftelsen IIS. (källa)
 2. Det tycker jag inte. Det som var deras uppdrag var att gå in och titta på slutsatserna i vår egen utredning. Och den extra granskningen bekräftar den bild som vi tagit fram. (källa)
 3. När dörren till en normaliserad bild av frikyrkan och dess historia öppnas inför ögonen på den allra bredaste publiken är det därför lätt att uppleva det som en händelse. (källa)
 4. Modechefen på brasilianska utgåvan av modemagasinet Vogue stötte på en kritikstorm efter att bilder från hennes 50-årskalas spreds i sociala medier. Kritikerna menade att bilderna –bland annat på modechefen sittandes i en tronliknande stol omgiven av svarta kvinnor– leder tankarna till koloniala skildringar av slaveri. (källa)
 5. Tindra Nilsson, 10, lyckades fånga en minst sagt udda fågel på bild. (källa)
 6. Att det särskilt drabbar södra Sverige är en återkommande bild varje vinter. En orsak kan vara att det är fler fåglar som övervintrar i södra Sverige men även att man har bättre diagnostiska metoder för att upptäcka smittan, säger Anders Wallensten, biträdande stadsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten. (källa)
 7. En ABC-bok är en lärobok i läsning för mindre barn, den används ibland också i skolans lågstadium. En ABC-bok har oftast en sida eller ett uppslag med en text för varje bokstav i alfabetet. Texten brukar kompletteras med illustrationer. Text och bild i samverkan bidrar till att barnet lär sig alfabetet på ett lekfullt sätt. (källa)
 8. Julkalender (även kallat adventskalender) är en anordning med numrerade och utspridda luckor, ofta 1–24 eller 1–25 efter decemberdatumen fram till jul. Ibland (till exempel i serietidningen Bamse) börjar kalendern på första söndagen i advent och slutar på juldagen, den 25 december. Luckorna är inledningsvis stängda, men för varje dag får man öppna en lucka märkt med det aktuella datumet. Syftet med julkalendern är att den ska underlätta väntan på julen, inte minst för barn. Den är typiskt gjord av pappark och prydd med en färgbild på framsidan. Bakom varje lucka döljer sig vanligen en liten bild eller ett rim. Det finns även andra varianter, som till exempel chokladkalender. Julkalendern sätts traditionellt upp på väggen likt en tavla. (källa)
 9. Undersökningen genomförs med ett gastroskop. Gastroskopet är en kamera i form av en lång böjlig slang med en diameter på cirka 1 centimeter. Med instrumentet kan man även suga rent, skölja med vatten och spänna ut mag-tarmkanalen med luft för att få bättre sikt. Kameran förmedlar en bild som läkaren kan se på en tv-skärm och kan på så sätt direkt se om det finns sjukliga förändringar som exempelvis magkatarr och celiaki. Om inget visas direkt via tv-skärmen kan läkaren ta ett vävnadsprov från slemhinnan för mikroskopisk analys. En sådan provtagning är helt smärtfri. (källa)
 10. I vissa länder utsätts barn för legalt våld för att förbättra ländernas bild utåt. I Brasilien dödades 5 611 barn i åldrarna 5-17 år under åren 1988-1991. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.