Foto Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder foto, varianter, uttal och böjningar av foto

Foto synonym, annat ord för foto, vad betyder foto, förklaring, uttal och böjningar av foto.

Synonymer till foto

Hittade 2 varianter av ordet foto:

Vad betyder och hur uttalas foto

Foto uttalas foto och är ett substantiv -t -n.

Foto betyder:

Ordformer av foto

Singular

foto
obestämd grundform
fotos
obestämd genitiv
fotot
bestämd grundform
fotots
bestämd genitiv

Plural

foton
obestämd grundform
fotons
obestämd genitiv
fotona
bestämd grundform
fotonas
bestämd genitiv

Foto1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas foto

Foto uttalas foto- i sms.

Foto betyder:

Ordformer av foto

Ordform(er) foto- förled

Andra språk

Foto på Engelska

 • snapshot, photograph - photo booth, photographer', s studio, photographer', s model, colour photograph

Hur används ordet foto

 1. 50 Hz – frekvensen i svenska elnätet. Den resulterande blinkfrekvensen 100 Hz kan uppfattas av ögat som irriterande. Ett relaterat fenomen är den randighet som beroende på kamerans läshastighet kan uppträda i digitalt foto eller film tagen inomhus under exempelvis ett lysrör. (källa)
 2. Franz Neruda engagerade sig i brunnens musikaliska liv, inte som cellist utan till blåsarna tillfogade han en triangel. Instrumentet "förfärdigades under hans egen uppsikt av en smed i Medevi och trakterades regelbundet varje kväll av honom själv". Han syns på Gustaf Näsströms foto från 1890-talet som annars visar en blåsarkvintett med en klarinett bredvid de fyra bleckblåsare, samt bas- och tenortrummor . På Brunnsorkesterns foto daterat 1912 ser vi vad som förmodligen är sex bleckblåsare i uniform samt två yngre civilklädda trummspelare, bass och tenor. (källa)
 3. Skillnaden mellan holografi och fotografi kan bäst förstås om man tänker på vad ett svart-vitt foto egentligen är: en avbildning punkt för punkt av en ljusstråle som bygger upp en bild. Varje punkt i fotografiet avbildar bara en sak, intensiteten (det vill säga kvadraten på amplituden av det elektriska fältet) i den ljusstråle som lyser upp den speciella punkten. I fallet med färgfotografi lagras något mer information (bilden lagras tre gånger med hjälp av tre olika färgfilter), vilket tillåter en (delvis) rekonstruktion av ljusets våglängd och därmed även dess färg. (källa)
 4. Västergötlands museum: B145048:1929 - Foto av hästräfsa, använd i Längjums socken i Västergötland. (källa)
 5. Originalet kunde vara bilder ("auto"), streckteckningar ("foto") samt bild och teckning tillsammans ("autofoto"). (källa)
 6. Foto: "Fältmässig matlagning i kokgrav" 1913 Bohusläns museum. (källa)
 7. Kooperativa Förbundets historia Med film, ljud, foto, viktiga händelser, berättelser och tidsaxel. (källa)
 8. Händelsen dramatiserades för teater av Carl Zuckmayer 1931 som pjäsen Kaptenen från Köpenick (i originaltitel Der Hauptmann von Köpenick). Flera filmer om händelsen baserade på Zuckmayers drama har spelats in. En staty av Voigt finns utanförådhuset i Köpenick, som också har ett litet museum med fakta om händelsen, med bland annat ett foto på Voigt i kaptensuniform. (källa)
 9. Upplandsmuseet: UM00295 - Foto av mjölkkruka i mässing från 1700-talet. (källa)
 10. Ett målfoto används inom idrott vid hastighetstävlingar, när två (eller flera) konkurrenter korsar mållinjen nästan samtidigt. När blotta ögat inte kan urskilja vem av konkurrenterna som passerade mållinjen först kan en fotoremsa, en serie av snabbutlösta fotografier, eller en video tagen vid mållinjen användas för en mer noggrann kontroll. Numera kan fotografierna vara digitala och bildhastigheten kan vara mycket hög (upp till 10 000 bilder per sekund). Till skillnad från ett filmbaserat foto finns det ingen fördröjning för att framkalla filmen och målfotot är tillgängligt omedelbart. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.