Kort Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kort, varianter, uttal och böjningar av kort

Kort synonym, annat ord för kort, vad betyder kort, förklaring, uttal och böjningar av kort.

Synonymer till kort

Vad betyder och hur uttalas kort

Kort uttalas kort [kårt´] och är ett adjektiv; n. kort, -a.

Kort betyder:

Ordformer av kort

Böjning (i positiv) kort en ~ + subst. kort ett ~ + subst. korta den/det/de ~ + subst. korte den ~ + mask. subst. Komparation kortare en/ett/den/det/de ~ + subst. kortast är ~ kortaste den/det/de ~ + subst.

Kort är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Kort på Engelska

 • short - short film, short legs, in a short time, short distances
 • card - library card, credit card
 • card - play cards
 • photo - youth (discount) card, take a photo

Hur används ordet kort

 1. Men nu väljer målvakten att flytta hem till Sverige. Sirius hörde av sig till målvakten i dagarna och kort därefter bröt Alvbåge sitt avtal med sin cypriotiska klubb för att i stället krita på ett kontrakt med Sirius som sträcker sig över säsongen 2019. (källa)
 2. De var medvetna. Det handlade om miljardbelopp som man investerade under en väldigt kort period och man måste vara expert för att utforma en sådan affär, säger Spengel. (källa)
 3. I en BI-uppföljning om butiksapokalypsen kort efter sammanställningen med 4 300 butiker anser ändå Morningstar-analytikern Kevin Brown att det långtifrån är kört för detaljhandeln. (källa)
 4. Hawby säger att den aktuella vägsträckan på riksväg 55 är en av de mest prioriterade i Sörmland, då det sker mycket olyckor där. Huvudalternativet är fortfarande att dra en helt ny väg. Men om fågeln trots allt skulle vara kvar i närområdet och därmed fortsätta att sätta käppar i hjulen för bygget så kommer andra åtgärder att bli aktuella på kort sikt. (källa)
 5. I vinter har bland annat åtta personer i Jönköpings län på kort tid blivit svårt sjuka av bakterien, rapporterar Värnamo Nyheter. (källa)
 6. Två gula kort och så väntade omklädningsrummet för Sime Vrsaljko. Det gjorde Diego Simeone fly förbannad. (källa)
 7. Abbreviatur (latin: abbreviatura, till latin bre'vis, kort) är en förkortning av bokstäver eller ord, förkortningstecken. (källa)
 8. Abessinierns päls är tickad, vilket innebär att varje hårstrå är flerfärgat i olika band. Om man tittar på ett enstaka hårstrå så är det randigt med en bottenfärg och sedan med band av mörkare och ljusare färger varvade. Den yttersta spetsen på hårstrået är alltid i en mörkare färg och kallas för tipping. Pälsen är kort och åtta färger är godkända (1992). (källa)
 9. Ofta används termerna sammanfattning och abstrakt att betyda samma sak, men ibland görs en skillnad. På engelska används i sällsynta fall till och med både sammanfattning (summary) och abstrakt (abstract). Medan en sammanfattning är skriven som en kort version av hela arbetet fungerar en abstrakt snarare som en beskrivning av arbetet. I många fall utelämnar en abstrakt både resultat och slutsatser, men nämner att de presenteras i arbetet. (källa)
 10. Utdöda medlemmar av familjen Antilocapridae hade tidigare en större utbredning i Nordamerika. Det äldsta kända släktet, Paracosoryx, levde under miocen och hade långa gaffelhorn. Senare uppkom Ramoceros, med horn i form av små skyfflar, samt Meryceros, Cosoryx och Osbornoceros som var ganska lika dagens gaffelantilop. Under pliocen levde Plioceros som hade en kort hals och breda men korta horn. Den nu levande arten uppkom under pleistocen och samtidig levde några mera kompakta släktingar som Tetrameryx och Capromeryx. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.