Bildelement Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bildelement, varianter, uttal och böjningar av bildelement

Bildelement synonym, annat ord för bildelement, vad betyder bildelement, förklaring, uttal och böjningar av bildelement.

Vad betyder och hur uttalas bildelement

Bildelement uttalas bild|ele|ment och är ett substantiv.

Ordformer av bildelement

Singular

bildelement
obestämd grundform
bildelements
obestämd genitiv
bildelementet
bestämd grundform
bildelementets
bestämd genitiv

Plural

bildelement
obestämd grundform
bildelements
obestämd genitiv
bildelementen
bestämd grundform
bildelementens
bestämd genitiv

Bildelement är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bildelement

  1. För bildskärmar gäller på motsvarande sätt att kontrasten för ett bildelement är relationen mellan färgens intensitet eller ljusstyrka hos ett område som innehåller bildelementet och intensiteten av ett område som inte innehåller bildelementet. Hos många skärmar beror kontrasten på synvinkeln. (källa)
  2. I datorgrafiksammanhang betyder ordet rasterbild en bild som är uppbyggd kring ett rutnät av bildelement av en bestämd storlek. Bildelementen (pixlarna) kan i detta fall oftast ha fler färger än två, inte sällan kan en färgupplösning ända upp till 48 bit per pixel väljas. PNG, JPEG, GIF och BMP är exempel på filformat för lagring av rasterbilder. Rasterbilder är normalt inte skalbara utan kvalitetsförlust. Motsatsen är bilder uppbyggda kring matematiska funktioner, så kallad vektorgrafik. Vektorgrafik kan skalas helt utan kvalitetsförlust, däremot kan kvalitetsförluster uppstå då de ska visas på bildskärmen eller skrivas ut. (källa)
  3. Serieruta, bildruta, är ett avgränsat bildelement i en serie. Flera sidoställda bildrutor i sekvens bildar en serie. (källa)
  4. Varje bildelement (pixel) i en snittbild motsvarar ett volymelement (voxel) i den totala tredimensionella datamängden. Höjden på en voxel motsvaras därmed av skiktets tjocklek. I en efterbearbetning går det med voxlarna att exempelvis beräkna i volymen varierade snittbilder eller tredimensionella bilder. Detta kallas återuppbyggnad eller tomografisk rekonstruktion. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.