Blarr Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder blarr, varianter, uttal och böjningar av blarr

Blarr synonym, annat ord för blarr, vad betyder blarr, förklaring, uttal och böjningar av blarr.

Vad betyder och hur uttalas blarr

Blarr uttalas blarr och är ett substantiv -et.

Blarr betyder:

Ordformer av blarr

Singular

blarr
obestämd grundform
blarrs
obestämd genitiv
blarret
bestämd grundform
blarrets
bestämd genitiv

Blarr är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet blarr

  1. Oskar Gottlieb Blarr, född 6 maj 1934 i Sandlack vid Bartenstein i dåvarande Ostpreussen (i nuvarande Polen), är en tysk kompositör, organist och kyrkomusiker.
  2. Blarr flydde tillsammans med sin äldre syster och mor undan ryssarna i andra världskriget. Efter kriget stannade Blarr kvar i Tyskland medan hans syster kom till Sverige.
  3. Som kompositör har Oskar Gottlieb Blarr skapat oratorier, orkesterverk, kammarmusik och orgelmusik. Han har också komponerat många nya andliga sånger. Många av hans sånger har han publicerat under pseudonymen Choral Brother Ogo. CD-inspelningar av hans orgelverk är skrivna av Wolfgang Abendroth och Martin Schmeding. Han är nu textförfattare och kompositör i gruppen CLOCK. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: