Borg Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder borg, varianter, uttal och böjningar av borg

Borg synonym, annat ord för borg, vad betyder borg, förklaring, uttal och böjningar av borg.

Synonymer till borg

Andra språk

Borg på Engelska

  • castle - stronghold, fortress, courtyard

Hur används ordet borg

  1. Hasse Borg, fotbollsspelare. (källa)
  2. I många delstater i USA ges den som skyddar sitt hem rätt utvidgad rätt att använda våld, utan krav på att man om möjligt skall fly våldsamheter. Dessa bestämmelser går under benämningen "castle doctrine" (enligt det engelska uttrycket "mitt hem är min borg"). (källa)
  3. En hoppborg, även kallat hoppslott, är en lekanordning i form av en uppblåsbar byggnad som fylls av luft, avsedd för barn att leka i, med möjligheterna att hoppa och studsa runt i den. Namnet kommer av att den oftast är formad som en borg, men även andra former förekommer, till exempel elefant. Hoppborgar finns i olika storlekar och för såväl inomhus- som utomhusbruk. En del hoppborgar har inbyggd rutschkana eller vattenrutschkana. (källa)
  4. Jabba är, precis som sin far, en höjdare inom den organiserade brottsligheten i rymden, och underhåller sig gärna med musik och dans i sin borg på Tatooine. I likhet med andra hutter är Jabba en slemmig mask- eller snigelliknande figur utan ben och han väger till synes flera ton. Han dödas av Leia Organa i Jedins återkomst. Det finns inte många andra hutter på Tatooine, de flesta bor på planeten Nal Hutta. (källa)
  5. Så beskrivs en bunker i boken "Från borg till bunker" från Riksantikvarieämbetet 1993: "En bunker, eller värn som de också kallas, är alltså ett stridsvärn uppfört i armerad betong och tekniskt anpassad för sin uppgift. Så har till exempel ett kanonvärn en större embrassyr (skottglugg), än ett kulsprutevärn. Ett kulsprutevärn har oftast mer än en embrassyr. Ett observationsvärn har smala siktspringor genom vilka observationen kan ske. Ett luftvärnsvärn har skyddet i sida, och är helt öppet uppåt.". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.