Borste Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder borste, varianter, uttal och böjningar av borste

Borste synonym, annat ord för borste, vad betyder borste, förklaring, uttal och böjningar av borste.

Synonym till borste

Vad betyder och hur uttalas borste

Borste uttalas borste och är ett substantiv -n borstar.

Ordformer av borste

Singular

borste
obestämd grundform
borstes
obestämd genitiv
borsten
bestämd grundform
borstens
bestämd genitiv

Plural

borstar
obestämd grundform
borstars
obestämd genitiv
borstarna
bestämd grundform
borstarnas
bestämd genitiv

Borste är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Borste på Engelska

  • brush, broom - implement (with bristles) for cleaning, dusting, etc., brush, toothbrush

Hur används ordet borste

  1. Hihin är en liten honungsfågelliknande fågel. Hanarna har mörk sammetsaktig hjässa och korta vita örontofsar, som kan resas lite från huvudet. Ett gult band över bröstet avskiljer det svarta huvudet från resten av kroppen, som är grå. Honor och ungfåglar är blekare än hanar och saknar det svarta huvudet och det gula bröstbandet. Näbben är ganska smal och något krökt, och tungan är lång med en borste i änden för att samla nektar. Tunna hår sticker ut, något framåtriktade, frånäbbens bas. (källa)
  2. Hårborste är en borste tillverkad för att underlätta hårvård. Genom att föra borsten genom håret, delas de individuella hårstråna och eventuellt skräp förs bort. (källa)
  3. En kvast är ett redskap som används för att sopa rent mark- och golvytor. I modern tid ersätts den ofta med sopborste, dammsugare eller sopmaskin. (källa)
  4. Levang är en långskaftad borste med hård kort borst. Termen används framförallt som sjöterm där man skrubbar däck med en levang. (källa)
  5. Städning har förenklats under åren allt eftersom modernare apparater för städning tillkommit, som exempelvis dammsugaren. Innan den fanns fick man städa genom att sopa noggrant och sedan skura golvet. Många gånger fick man också sitta på knä med en borste och trasa och rengöra. (källa)
  6. Modernare garvning sker i roterande behållare där kromgarvning tillämpas. Färgningen sker med tjärfärgämnen, påförd med borste, och efter torkning glättas skinnen. (källa)
  7. Även mascaraborstarna är olika. Borstens egenskaper är viktigare för resultatet än själva mascaran. En tjock, tät borste med mycket borst ger fylliga, tjocka fransar. En mindre tät borste ger inte så mycket volym utan används för att få ett naturligt resultat, fransarna blir lite svärtade och får lite mer volym. De senaste åren har en böjbar gummiborste tillkommit på marknaden. Den är smal med små "piggar" och ger främst längd och separation på fransarna. (källa)
  8. Piprensare är en typ av borste sammansatt av ståltrådar och på utsidan oftast bomull, som främst används för att rengöra tobakspipor eller för pyssel. Piprensaren uppfanns 1923 av Johan Petter Johansson och P. G. Salwén. (källa)
  9. Ansiktspuder används för att jämna ut hudfärgen, dölja skavanker i huden, göra huden matt samt hålla resten av sminket på plats. Puder finns som löst puder och som kompaktpuder. Kompaktpudret är pressat till kakor, och har idag blivit vanligare än löst puder även om löspuder fortfarande anses ge bättre resultat. Puder appliceras med borste, bomullstussar eller en platt skumgummiapplikator som oftast följer med förpackningar av pressat puder. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.