Boxare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder boxare, varianter, uttal och böjningar av boxare

Boxare synonym, annat ord för boxare, vad betyder boxare, förklaring, uttal och böjningar av boxare.

Vad betyder och hur uttalas boxare

Boxare uttalas box|are och är ett substantiv -n; pl. boxare, best. pl. boxarna.

Ordformer av boxare

Singular

boxare
obestämd grundform
boxares
obestämd genitiv
boxaren
bestämd grundform
boxarens
bestämd genitiv

Plural

boxare
obestämd grundform
boxares
obestämd genitiv
boxarna
bestämd grundform
boxarnas
bestämd genitiv

Boxare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Boxare på Engelska

  • boxer, pugilist - person who engages in the sport of boxing

Hur används ordet boxare

  1. Gemensamt för kampsporter är att de är kontrollerade i utövandet. Det finns regler och förbud, krav på skyddsutrustning och ofta bedömning i form av ett poängsystem. En boxare får till exempel inte sparkas eller ta av sig sina handskar. En brottare får inte bitas eller använda motståndarens kläder till sin fördel. Reglerna är främst till för att undvika och minimera personskador och men också för att skilja olika kampsporter åt. (källa)
  2. Sten Anders Gunnar "Lillen" Eklund, född 22 december 1957 i Skutskär, död 1 april 2010 i Uppsala, var en svensk professionell tungviktsboxare. Nästan två meter lång och 117 kilo tung kom han att kallas "Lillen". Själv tyckte Eklund inte om detta smeknamn, och försökte ett tag ändra det till "Viking". (källa)
  3. Mellanvikt är en viktklass inom boxning. Boxare i mellanvikt får väga som mest 160 pund (72,64 kg). Eftersom invägning vanligtvis sker 24 timmar före match, väger många boxare betydligt mer då första ronden startar. (källa)
  4. Boxertrosor är trosor med ben. De var tidigare alltid löst sittande, likt de byxor som boxare bär under match och som därför har givit upphov till termen, men introducerades senare som ett tajt plagg på damsidan. Senare har även den manliga varianten, boxerkalsonger, kommit i en variant med tajt passform. (källa)
  5. Knockout innebär att boxaren blir träffad av ett slag mot huvudet eller kroppen och är oförmögen att fortsätta boxas efter att domaren räknat till 10 (domaren räknar tiden i sekunder). Knockout är detsamma som förlust. Vissa boxningsförbund använder sig av en så kallad stående räkning som domaren kan tillämpa om han anser att boxaren hamnar i underläge och domaren räknar för att på så vis avgöra om boxaren är kapabel att fortsätta matchen eller ej. I vissa matcher kan boxaren räddas av gonggongen och i andra matcher har man en så kallad 3 knockdown rule, vilket betyder att om domaren räknar tre gånger i en och samma rond över en boxare så har boxaren förlorat matchen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.