Brandbil Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brandbil, varianter, uttal och böjningar av brandbil

Brandbil synonym, annat ord för brandbil, vad betyder brandbil, förklaring, uttal och böjningar av brandbil.

Vad betyder och hur uttalas brandbil

Brandbil uttalas brand|bil och är ett substantiv.

Ordformer av brandbil

Singular

brandbil
obestämd grundform
brandbils
obestämd genitiv
brandbilen
bestämd grundform
brandbilens
bestämd genitiv

Plural

brandbilar
obestämd grundform
brandbilars
obestämd genitiv
brandbilarna
bestämd grundform
brandbilarnas
bestämd genitiv

Brandbil är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Brandbil på Engelska

  • fire engine

Hur används ordet brandbil

  1. En gågata, bilfri zon eller bilfritt område, är en väg där man inte får köra bil eller andra motorfordon utan tillstånd från myndigheterna. Däremot får man korsa vägen med motorfordon, eller cykla i gångfart. Tillstånd för motortrafik ges oftast bara till mindre lastbil för lastning och lossning i området, taxi, funktionshindrade och utryckningsfordon som ambulans, brandbil och polisbil, och det är önskvärt att hastigheterna hålls så låga som möjligt. (wikipedia.org)
  2. De blinkande lamporna har ofta olika färg för olika syften. I Sverige används blåljus av utryckningsfordon (polis, ambulans och brandbil), medan röda ljus i andra länder är vanligt på bland annat ambulanser. Orange ljus är då allmänna varningsljus på motorfordon, och de används vid vägarbete, bärgning av fordon, på breda fordon eller vid fordonskontroll. På (svenska) bilar som blivit stående på vägen och som utgör en trafikfara används varningsblinkers (alla bilens körriktningsvisare blinkar samtidigt). (wikipedia.org)
  3. En brandbil kan vara försedd med vattenkanon för att bekämpa eldsvådor där till exempel explosionsrisken är hög. Den här typen av fordon är vanligt förekommande på flygplatser. (wikipedia.org)
  4. En brandbil är ett fordon som används inom räddningstjänsten eller andra organisationer vid utryckning som transportmedel och verktygsplattform vid bränder, trafikolyckor, olyckor med farliga ämnen och andra räddningstjänstuppdrag. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: