Brinnande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brinnande, varianter, uttal och böjningar av brinnande

Brinnande synonym, annat ord för brinnande, vad betyder brinnande, förklaring, uttal och böjningar av brinnande.

Synonymer till brinnande

Andra språk

Brinnande på Engelska

  • burning

Hur används ordet brinnande

  1. I ett annat sammanhang kan adaption också innebära en anpassning. Exempel på en typ av anpassning är när man anpassade boken Gullivers resor av Jonathan Swift för en yngre läsargrupp. I originalversion urinerar Gulliver på en brinnande byggnad för att i den adapterade versionen ändras till en hatt med vatten. Teenage Mutant Ninja Turtles är ett exempel på en serie som genomgick en stor adaption. (källa)
  2. I Chile kallas ibland fångvaktarna av historiska skäl gendarmeri, medan gendarmeriet kallas för carabineros. En vanlig symbol för gendarmeri är en brinnande granat. (källa)
  3. 2004 – NR: Åsa Ackered (Studentradio KTH 95,3) – Finns alltid till hands, är alltid glad och positiv med brinnande entusiasm. Hon står bakom kulisserna och utför arbetet som får Studentradion KTH att gå runt. Hon har stort engagemang för att skola in nya medarbetare men också peppa befintliga medlemmar att bli bättre. Åsa har radiosjäl. (källa)
  4. Dådet sägs ha inträffat samma natt som Alexander den store föddes. Dennes fader Filip - två år senare kung av Makedonien - skall ha sagt: "Detta är ett järtecken! Det brinnande templet är en fackla som lyser över min sons framtid.". (källa)
  5. På senare år har det föreslagits att klotblixtar består av brinnande partiklar som slagits ut av normala blixtnedslag. Sådana fenomen har delvis kunnat återskapas i laboratoriemiljö. En spektroskopisk videoupptagning ger starkt stöd till denna teori. (källa)
  6. Kyrkomålningarna visade ofta bilder. Under medeltiden försökte man ofta skrämmas med motiv på djävulen och helvetet, vilket sedan även fortsatte något bland annat i västra Sverige med motiv från den yttersta domen, och definitivt först upphört under 1800-talet. Att avbilda bibliska händelser var vanligt förekommande. Se exemplet från Skepplanda kyrka som föreställer Mose och den brinnande busken. (källa)
  7. En helt ny apparat för blixtljusets framställande uppfanns i början av 1900-talet av den svenske ingenjören Gustaf Dalén. Uppfinningen, den så kallade AGA-fyren, kom till stor användning i utlandet och inom det svenska fyrväsendet och hade särskild betydelse för ledfyrarna. Tekniken möjliggör nämligen, att de med acetylengas brinnande fyrarna kan lysa i månader och år utan tillsyn. För att spara brännmaterial konstruerade Dalén en sinnrik så kallad solventil, med vilken fyrarna automatiskt kunde tändas och släckas vid mörkrets, resp. ljusets inbrott. (källa)
  8. För marina förband menas framförallt förmågan till självförsvar mot lufthot i form av attackflyg, sjömålsrobotar och helikopter. För upptäckt och klassificering av ett lufthot används radar och signalspaning. För bekämpning av lufthot används vanligtvis artilleri, luftvärnsrobotar och kulsprutor. Dagens svenska korvetter är utrustade med en förlig 57 mm luftvärnskanon. Göteborgsklassen är också utrustade med en aktra 40 mm luftvärnskanon. Diskussioner förs om att utrusta Visbyklassen med luftvärnsrobotar. För att avleda en inkommande sjömålsrobot utrustas fartygen även med avancerade avhakningssystem. Sådana system är oftast utformade så att de skickar upp ett moln av vilseledande metallremsor eller brinnande facklor. Metallremsorna förvillar radarmålsökande robotar och facklorna förvillar IR-målsökande robotar. (källa)
  9. Föregångaren till luntlåset bestod endast av en hävarm i vilken man fäst en brinnande lunta i den ena änden. Armen var på mitten rörligt infäst i vapnet och när man skulle skjuta påverkade man den andra änden av armen så att luntan fördes ned mot fängpannan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.