Entusiastisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder entusiastisk, varianter, uttal och böjningar av entusiastisk

Entusiastisk synonym, annat ord för entusiastisk, vad betyder entusiastisk, förklaring, uttal och böjningar av entusiastisk.

Synonymer till entusiastisk

Vad betyder och hur uttalas entusiastisk

Entusiastisk uttalas entusi|ast|isk och är ett adjektiv -t -a.

Entusiastisk betyder:

Ordformer av entusiastisk

Böjning (i positiv) entusiastisk en ~ + subst. entusiastiskt ett ~ + subst. entusiastiska den/det/de ~ + subst. entusiastiske den ~ + mask. subst.

Entusiastisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Entusiastisk på Engelska

  • enthusiastic - she became enthusiastic about the proposal

Hur används ordet entusiastisk

  1. Lovsång är en sång i vilken någon eller något förhärligas, särskilt som sång eller hymn till Guds förhärligande eller med lov och tack till Gud. Mer allmänt eller bildlikt är en lovsång ett entusiastiskt prisande av någon eller något. (källa)
  2. Idén om sjöscouting föddes runt en lägereld i England då Baden-Powell delade sina tankar om att han hoppades att äldre scouter skulle vara intresserade av att lära sig om båtskötsel och sjömannaskap. Han betonade behovet för unga män att förbereda sig själva för tjänst i sitt lands flotta. Sjöscouting introducerades av Baden-Powell med hjälp av dennes bror, Warington Baden-Powell, K.C., en amiralitetsjurist, seglare, och kanotist. Lord Baden-Powell höll personligen ett scoutläger på Bucklers Hard, Hampshire i augusti 1908, vilket markerar sjöscoutings grundande, trots att de inte officiellt fick det namnet förrän 1912. Warington Baden-Powell skrev 1910 handboken Sea Scouting and Seamanship for Boys med förord av Robert Baden-Powell. Idén mottogs entusiastiskt av unga män i Storbritannien och det spred sig snart till resten av världen. (källa)
  3. Det finns idag tusentals entusiastiska deltagare av alla åldrar i Sverige, som kan åka långväga för en stor ravefest. England, Holland och Tyskland är dominerande länder vad gäller trancefester. Exempel på stora event inom ravescenen är Trance Energy, Dance Valley, Love Parade, Mayday, VuuV, Fullmoon Festival, Boom Festival och Czechtek. De största festerna, som mer uttrycker sig som festivaler, samlar uppemot 150 000 besökare. Love Parade i Berlin var den största festivalen med över en miljon deltagare vissa år. Idag finns Fuckparade kvar i Berlin. Speciella rave för olika genrer anordnas. (källa)
  4. Barnteater, optiska synvillor och rocknostalgi stod på programmet när folkrörelserna i Motala arrangerade gemensam familjefest i Folkets park på söndagseftermiddagen./.../Riksutställningars buss med allehanda spännande optiska föremål, "Dr Augenblick", blev en stor barnsuccé. Två entusiastiska värdinnor i vita rockar bidrog i hög grad till detta. Hur mycket barn som än stojade i bussen tycktes man alltid ha tid för var och en./.../. (källa)
  5. Fans – personer som mycket entusiastiska hänger sig åt idoldyrkan, se Fan (person). (källa)
  6. En eller ett fan, från engelskans "fanatic", är en person som mycket entusiastiskt ägnar sig åt idoldyrkan av ett kulturellt fenomen som en musikgrupp, genre, person, bok, film, fiktiv rollfigur och liknande. Kollektivet av fans för en specifik företeelse utgör dess "fanbase" eller fandom. Fans kan uttrycka sin entusiasm på många olika sätt. Exempelvis kan de främja och göra reklam för företeelsen, vara medlem i en fanklubb, delta eller arrangera konvent eller skriva brev till personen i fråga. Fans kan också ägna sig åt kreativa aktiviteter som att skapa fanzines, skriva fanfiction eller skapa fanart. (källa)
  7. Den 1 januari 1962, som vid denna tid ännu inte var helgdag i Storbritannien, gjorde popgruppen The Beatles en provinspelning för skivbolaget Decca i London. Producent var Mike Smith, som tidigare rest till Liverpool för att se gruppen uppträda live på källarklubben Cavern. Smith hade blivit mycket entusiastisk över gruppens karisma på scenen och gruppens nye manager Brian Epstein lyckades förhandla sig till en provinspelning. Den karisma Smith fascinerats av lyckades man dock inte återskapa i studion och skivbolaget tackade nej till ett skivkontrakt. I stället skrev man kontrakt med popgruppen Brian Poole and The Tremeloes, som gjort en provinspelning samma dag. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.