Broschyrform Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder broschyrform, varianter, uttal och böjningar av broschyrform

Broschyrform synonym, annat ord för broschyrform, vad betyder broschyrform, förklaring, uttal och böjningar av broschyrform.

Vad betyder och hur uttalas broschyrform

Broschyrform uttalas brosch|yr|form och är ett substantiv.

Broschyrform betyder:

Ordformer av broschyrform

Singular

broschyrform
obestämd grundform
broschyrforms
obestämd genitiv
broschyrformen
bestämd grundform
broschyrformens
bestämd genitiv

Broschyrform är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet broschyrform

  1. Sexton år gammal gick Feilitzen i tjänst vid Andra livgrenadjärregementet, där han uppnått löjtnantsgraden då han tog avsked 1830. 1843 flyttade han till Stockholm, där han snart liksom i hemtrakten snart togs i anspråk för en rad allmänna förtroendeuppdrag. Som en varm vän av konst och litteratur, bidrog han till upprättandet av Artisternas och litteratörernas pensionsförening 1847, och var föreningens skattmästare fram till 1861. Som journalist medverkade han under signaturen Carl eller C. v. F. i flera tidningar. Feilitzen lät även trycka en del av sina alster i broschyrform. (källa)
  2. Herrig blev 1868 juris doktor, men ägnade sig sedan 1872 åt litteraturen. Han författade en mängd skådespel (Alexander der grosse, 1872, Kaiser Friedrich der Rotbart, 1873, Jerusalem, 1874, Konradin, 1881, Nero, 1883, Columbus, 1887, Christnacht (Julnatten), samma år, med flera), av vilka egentligen endast det folkliga festspelet Martin Luther (1883, många upplagor) hade framgång. Utom den i Heines stil skrivna satiren Die Schweine (1876), den humoristiska dikten Der dicke König (1885) och en samling Mären und Geschichten (1878) är Herrigs viktigaste litterära verk vad han skrev i broschyrform för att teoretiskt främja teaterns popularisering och förfolkligande. Herrig skrev texten till Andreas Halléns opera Harald der Wiking (1881). Postumt utgavs Gesammelte Aufsätze über Schopenhauer (1894) av Eduard Grisebach. Gesammelte Schriften utkom 1886–91 i 7 band. (källa)
  3. Johansson utgav 1907 ett Förslag till psalmbok för svenska kyrkan, omfattande dels 1819 års psalmbok i oavkortad, men delvis starkt omarbetad form, dels ett tillägg på 200 psalmer av äldre och nyare författare. Ett 1908 utgivet Nytt förslag till reviderad psalmbok (åtföljt av en mycket utförlig, i broschyrform tryckt motivering, som innehåller bland annat en revidering av psalmbokens författaruppgifter) överensstämmer i nummerantal med kyrkopsalmbokens och utgjorde ett försök att trots uteslutningar och tillägg låta de mest använda psalmerna kvarstå på sina för församlingen välkända platser. Den ledande grundtanken i Johanssons revisionsarbete var att låta psalmen med modern språkdräkt förena en bekännelsetrogen hållning. (källa)
  4. Weibull författade ett antal avhandlingar och uppsatser i broschyrform och i tidskrifter, dels i mineralogi, petrografi och kemisk kristallografi, dels i lantbrukskemi, de senare huvudsakligen i "Landtbruksakademiens handlingar och tidskrift" samt i Tidskrift för landtmän, som han tillsammans med Hugo Winberg redigerade 1906–1917. Han utgav i bokform Kortfattad lärobok i oorganisk kemi för landtbruksundervisningen (1889, andra upplagan 1897), Kortfattad lärobok i mineralogi och geologi (1890, fjärde upplagan 1918) och Kortfattad lärobok i fysik (1891). (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.