Bullterrier Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bullterrier, varianter, uttal och böjningar av bullterrier

Bullterrier synonym, annat ord för bullterrier, vad betyder bullterrier, förklaring, uttal och böjningar av bullterrier.

Vad betyder och hur uttalas bullterrier

Bullterrier uttalas bull|terri|er [bul´-] och är ett substantiv.

Bullterrier betyder:

Ordformer av bullterrier

Singular

bullterrier
obestämd grundform
bullterriers
obestämd genitiv
bullterriern
bestämd grundform
bullterrierns
bestämd genitiv

Plural

bullterrier
obestämd grundform
bullterriers
obestämd genitiv
bullterrierna
bestämd grundform
bullterriernas
bestämd genitiv

Bullterrier är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bullterrier

  1. Det förekommer flera definitioner på kamphund. Den svenska hundansvarsutredningens definition är:Hund oavsett ras som tränats eller tränas med syfte att den ska bli framgångsrik i slagsmål med andra hundar. I utredningen definieras också "hund av kamphundsras" som en hund tillhörande någon av de raser till vilka kamphundar historiskt hört. Exempel på sådana raser är bullterrier, amerikansk staffordshire terrier, tosa inu, amerikansk pitbullterrier (pitbull) och staffordshire bullterrier. Utredningen låg till grund för den nya Lagen om tillsyn över hundar och katter som gäller från och med 2008. (källa)
  2. Tosa är en hundras från Japan. Den avlades fram från 1870-talet som kamphund. Grunden var en lokal kamphund från provinsen Tosa (nuvarande prefekturen Kochi) på ön Shikoku, som korsades med västerländska hundar för att få sina egenskaper förbättrade. De raser man vet korsades in var bulldogg (1872), bullmastiff (1874), vorsteh (1876) och grand danois (1926), då hundkamper varit förbjudna sedan 1906. Man tror även att bullterrier och sankt bernhardshund kan ha använts i korsningarna. Under andra världskriget decimerades rasen svårt och fick därefter byggas upp på nytt. (källa)
  3. Bullterrier är en hundras från Storbritannien. Den är en terrier av bulldoggstyp med samma ursprung i Bull and Terrier som staffordshire bullterrier, men har genom hela sin historia varit sällskapshund. I Spanien och Australien hör den till de populäraste hundraserna, liksom i hemlandet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.