Busk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder busk, varianter, uttal och böjningar av busk

Busk synonym, annat ord för busk, vad betyder busk, förklaring, uttal och böjningar av busk.

Vad betyder och hur uttalas busk

Busk uttalas busk och är ett substantiv -en.

Busk betyder:

Ordformer av busk

Singular

busk
obestämd grundform
busks
obestämd genitiv
busken
bestämd grundform
buskens
bestämd genitiv

Busk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet busk

  1. Gulsparven häckar i en rad olika biotoper som busk- och åkermark, skogsmark med gläntor, på hyggen men även på hedar och strandängar. (källa)
  2. Riporna är alla specialiserade att leva i kallt klimat och vistas i öppna biotoper, som hedar och skoglösa fjäll, men drar sig vintertid ned till busk- och skogstrakter. Riporna lever i par och uppehåller sig mest på marken, där de söker sin föda som utgörs av bär, knoppar, späda blad och frön. På vintern utgör björkknopp den huvudsakliga födan. Ungarnas föda består till stor del av insekter. Hos fjällripa och vitstjärtad ripa tar endast honan hand om ungarna, vilket är vanligast hos skogshöns, medan dalriporna delar på uppgiften. Alla tre arter lägger sitt bo direkt på marken. (källa)
  3. Släktet innehåller städsegröna fleråriga örter, buskar eller träd. De är vanligen rikt förgrenade. Bladen är skaftlösa och sitter samlade i rosetter, på busk- eller trädformade arter sitter de samlade i toppen. De är linjärna till lansettlika med bredare bas, de är vanligen hårda, ibland köttiga, helbräddade eller tandade, ofta med långa fibrer och vass spets. Blomställningen är upprätt, eller sällan hängande, kvast- eller klaselik. Blommorna är tvåkönade, klocklika eller sfäriska. Kalkbladen är sex, lite köttiga, fria eller sammanväxta vid basen, vita eller gräddvita, ibland med inslag av grönt eller purpur. Ståndarna är sex med tillplattade ståndarsträngar, pistillen är äggrund till elliptisk. Fruktämnet är översittande. Frukten är en trerummig kapsel eller ett bär med många, vanligen svarta frön. (källa)
  4. Busk (ukrainska Буськ) är en stad i Lviv oblast i västra Ukraina. Busk, som erhöll stadsprivilegier år 1411, hade 8 580 invånare år 2004. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.