Byggkostnad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder byggkostnad, varianter, uttal och böjningar av byggkostnad

Byggkostnad synonym, annat ord för byggkostnad, vad betyder byggkostnad, förklaring, uttal och böjningar av byggkostnad.

Vad betyder och hur uttalas byggkostnad

Byggkostnad uttalas bygg|kost|nad och är ett substantiv.

Ordformer av byggkostnad

Singular

byggkostnad
obestämd grundform
byggkostnads
obestämd genitiv
byggkostnaden
bestämd grundform
byggkostnadens
bestämd genitiv

Plural

byggkostnader
obestämd grundform
byggkostnaders
obestämd genitiv
byggkostnaderna
bestämd grundform
byggkostnadernas
bestämd genitiv

Byggkostnad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet byggkostnad

  1. Ett torn är smalt, då detta ger en lägre byggkostnad för en viss höjd. Ändå täcker de högsta tornen en avsevärd yta i markplan. (källa)
  2. Nästa utvecklingsfas började ta vid efter andra världskriget. En stigande levnadsstandard och större köpkraft möjliggjorde byggandet av varuhus även utanför storstäderna. De nya varuhusen skulle förutom stort tilltagen butiksyta även ha plats för att kunna parkera bilen. Samtidigt rationaliserades hela inköpsproceduren så att självbetjäning blev det vanliga. Mellan 1950-1970 byggdes Domus, Tempo (nuvarande Åhléns ) med flera köpcentra mitt inne i själva stadskärnorna, ofta byggda efter en standardmodell som tagits fram centralt på Kooperativa Förbundets arkitektbyrå i syfte att få ut så mycket butiksyta som möjligt för lägsta byggkostnad och med nya trafikleder framdragna till gallerian inklusive ett inbyggt eller anslutande parkeringshus. Denna hårt drivna rationalisering slog till sist tillbaka mot dem själva, då lönsamhetsgraden sällan blev vad företaget hade räknat med. Det fanns även en folklig kritik, då det fanns de som ej ansåg byggnaderna vara estetiskt tilltalande i sin placering som ibland inte hänsyn till befintlig stadsmiljö tilltog (för denna kritik se även När Domus kom till stan). (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.