Cancerbesked Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder cancerbesked, varianter, uttal och böjningar av cancerbesked

Cancerbesked synonym, annat ord för cancerbesked, vad betyder cancerbesked, förklaring, uttal och böjningar av cancerbesked.

Vad betyder och hur uttalas cancerbesked

Cancerbesked uttalas cancer|be|sked och är ett substantiv.

Ordformer av cancerbesked

Singular

cancerbesked
obestämd grundform
cancerbeskeds
obestämd genitiv
cancerbeskedet
bestämd grundform
cancerbeskedets
bestämd genitiv

Plural

cancerbesked
obestämd grundform
cancerbeskeds
obestämd genitiv
cancerbeskeden
bestämd grundform
cancerbeskedens
bestämd genitiv

Cancerbesked är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet cancerbesked

  1. Prostatacancerscreening bland befolkning i stort är kontroversiellt. Prostata-specifikt antigen (PSA) test ökar antalen upptäckta cancrar men det minskar inte dödligheten. Svenska SBU påtalar i en rapport år 2014 att tillförlitligheten av de diagnostiska metoder som finns är osäker och kan leda till beslut som påverkar hälsan av den undersökte negativt, varför det är viktigt att de som tolkar bilder och behandlande läkare känner till problemen. Många genomgår vävnadsprov i onödan, och en överdiagnostik kan leda till försämrad livskvalitet till följd av cancerbesked och av de biverkningar som behandlingen orsakar. Oupptäckt prostatacancer är vanligt förekommande. Enligt undersökningar efter döden har män som avlidit av andra skäl än prostatacancer ofta tumörer i prostatakörteln. Vanligen blir sjukdomen oupptäckt livet ut utan att orsaka några bekymmer. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.