Cup Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder cup, varianter, uttal och böjningar av cup

Cup synonym, annat ord för cup, vad betyder cup, förklaring, uttal och böjningar av cup.

Vad betyder och hur uttalas cup

Cup uttalas cup [kup´ el. kap´] och är ett substantiv cupen cuper.

Cup betyder:

Ordformer av cup

Singular

cup
obestämd grundform
cups
obestämd genitiv
cupen
bestämd grundform
cupens
bestämd genitiv

Plural

cuper
obestämd grundform
cupers
obestämd genitiv
cuperna
bestämd grundform
cupernas
bestämd genitiv

Cup är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Cup på Engelska

  • cup - a competition in which the prize for victory is a trophy, the European Cup, Cup Final

Hur används ordet cup

  1. Under sin tid i United vann han FA-cupen 1990, 1994 och 1996, Cupvinnarcupen 1991, Ligacupen 1992, Premier League 1993, 1994, 1996 och 1997. Han var också med och kom tvåa i Premier League 1992, 1995 och 1998, och när de kom tvåa i Ligacupen 1991 och 1994 och i FA-cupen 1995. När Pallister lämnade Old Trafford efter nio år, var han den enda spelaren som vunnit alla medaljer under Alex Fergusons ledning. Och tvåa bakom Steve McClair (som lämnade United ungefär vid samma tidpunkt) som har spelat näst längst i klubben. (källa)
  2. Inför Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel 6-8 mars 2009 framfördes önskemål från vissa håll om att matchen skulle bojkottas, men Svenska tennisförbundet och det svenska Davis Cup-laget beslöt att spela matchen. Däremot bestämde sig den lokala politiska majoriteten i Malmö under ledning av Ilmar Reepalu för att matchen skulle spelas inför tomma läktare. Detta beslut motiverades av säkerhetsskäl, med tanke på de protester mot matchen som planerades. Polisen hade dock inte bedömt läget som ohållbart från säkerhetssynpunkt. Matchen spelades i Baltiska hallen i Malmö. Reepalu ville egentligen att matchen inte skulle spelas överhuvudtaget och hävdade i en artikel i Sydsvenskan att "över 400 barn har mördats av Israels krigsmaskin ". Internationella Tennisförbundets ordförande Francesco Ricci Bitti kommenterade Malmös agerande med: "Säkerligen kommer vi inte välkomna Malmö stad att arrangera en sådan här match igen". (källa)
  3. Nascar, akronym för National Association for Stock Car Auto Racing, är en amerikansk motorsportorganisation som bland annat driver serierna Nascar Cup Series, Nascar Xfinity Series och Nascar Gander Outdoors Truck Series. (källa)
  4. I slutet av säsongen 2013 meddelade Nilsson att han tänkte bryta sitt kontrakt efter säsongen. Hans främsta meriter som tränare för Kopparbergs/Göteborg FC blev därmed två segrar i Svenska cupen, 2011 och 2012. På senhösten 2013 började Nilsson istället skriva på en bok, Förstå spelets idé, som gavs ut i slutet av september 2014. (källa)
  5. Under åren i Tottenham blev de största framgångarna två FA-cup-segrar och en vinst i UEFA-cupen (då han dock inte kunde medverka i finalmatch 2). I ligan blev det en 3:e-plats som bäst. (källa)
  6. America's Cup America's Cup 1992. (källa)
  7. Första säsongen efter nedflyttningen till andradivisionen (1968/69) vann Fulham endast sju matcher och blev sist, vilket ledde till omedelbar nedflyttning till tredjedivisionen. Den följande 25-årsperioden karaktäriserades för Fulham av spel antingen på nivå 2 eller 3 i Englands ligasystem för fotboll. Den största framgången under denna tid kom 1975 då Fulham spelade i den andra divisionen och lyckades ta sig till FA-cupens final, den enda gång i Fulhams historia som detta hänt. I finalen, där det blev förlust med 0–2, ställdes klubben mot West Ham United. (källa)
  8. Det finns även många olika cuper och lagtävlingar inom banhoppningen, däribland allsvenskan som delas in i tre divisioner. (källa)
  9. Säsongen 2006/07 präglades av skador och tillvänjningsproblem till den nya hemmaarenan Emirates Stadium, där endast fem av de tio första hemmamatcherna slutade med seger. Arsenal lyckades på nytt sluta på fjärde plats i ligan, nådde åttondelsfinal i Champions League och final i Ligacupen. Efter åtta säsonger och 226 mål för Arsenal valde kaptenen Thierry Henry att lämna klubben för Barcelona. Säsongen 2007/08 var ytterligare en säsong utan titlar för Arsenal, men med en skadedrabbad trupp (som inkluderade Robin van Persie och Eduardo da Silva) var laget länge med i toppstriden och slutade på tredje plats i Premier League. I Champions League nådde Arsenal kvartsfinal, som förlorades mot Liverpool. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.