Dalt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dalt, varianter, uttal och böjningar av dalt

Dalt synonym, annat ord för dalt, vad betyder dalt, förklaring, uttal och böjningar av dalt.

Synonym till dalt

Vad betyder och hur uttalas dalt

Dalt uttalas dalt och är ett substantiv -et.

Ordformer av dalt

Singular

dalt
obestämd grundform
dalts
obestämd genitiv
daltet
bestämd grundform
daltets
bestämd genitiv

Dalt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet dalt

  1. Tritonussubstitution är en musikterm från harmoniläran, vilken behandlar de samklanger som uppstår när tre stämmor eller fler används. Tritonussubstitution avser en omharmonisering där ett ackord ersätts av ett annat ackord vars grundton ligger en tritonus (överstigande kvart eller förminskad kvint, sex halvtonssteg) över eller under originalackordets grundton. Ackordet som ersätts är oftast ett durackord färgat med en liten septima – ett dominantseptimackord. Detta ackord har en stark ledande effekt till ackordet vars grundton ligger en kvint ned, ackordet C7 är till exempel dominantseptimackord i tonarten F-dur. Det ersättande ackordet (tritonussubstitutet) fyller samma funktion som dominantseptimackordet i det harmoniska sammanhanget eftersom det innehåller samma ledtoner (se nedan). Tritonussubstitut kan användas för att variera klangen som kontrast till att använda ett tonartseget dominantackord men även för att modulera till andra tonarter. Tritonussubstitut är vanliga inom jazzmusiken, men blir vanligare även inom västerländsk konstmusik från 1700-talet och framåt. Inom konstmusiken kallas ett sådant ackord ibland ersättningsdominant. Ett tritonussubstituerat ackord skrivs Dalt med funktionsanalys och subV7 med steganalys. (källa)
  2. Premià de Dalt är en kommun i Spanien. Den ligger i provinsen Província de Barcelona och regionen Katalonien, i den östra delen av landet, 500 km öster om huvudstaden Madrid. Antalet invånare är 10 289. (källa)
  3. Vilassar de Dalt är en kommun i Spanien. Den ligger i provinsen Província de Barcelona och regionen Katalonien, i den östra delen av landet, 500 km öster om huvudstaden Madrid. Antalet invånare är 8 865. Arean är 8,9 kvadratkilometer. Vilassar de Dalt gränsar till Vilassar de Mar, Premià de Dalt, Vallromanes, Vilanova del Vallès, Òrrius och Cabrils. (källa)
  4. Conca de Dalt är en kommun i Spanien. Den ligger i provinsen Província de Lleida och regionen Katalonien, i den nordöstra delen av landet, 400 km nordost om huvudstaden Madrid. Antalet invånare är 433. Arean är 167 kvadratkilometer. Conca de Dalt gränsar till Baix Pallars, El Pont de Suert, Abella de la Conca, Tremp, Cabó, Senterada, La Pobla de Segur, Isona i Conca Dellà och Salàs de Pallars. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.