Dem Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dem, varianter, uttal och böjningar av dem

Dem synonym, annat ord för dem, vad betyder dem, förklaring, uttal och böjningar av dem.

Synonymer till dem

Andra språk

Dem på Engelska

 • them

Hur används ordet dem

 1. Atha'an Miere, även kallade havsfolket, har sitt land på öar söder om västländerna. De tillbringar dock nästan all sin tid på sina skepp, de bästa i världen. De började bo på sina skepp under Världsfallet, vilket var vad som räddade dem från att gå under när världen slets sönder runt omkring dem. Atha'an Miere är kända för att vara hemlighetsfulla och förakta dem som lever på land. Atha'an Miere är uppdelade i massor av klaner, stora som små, och alla leds av en vågfru som står över alla segelfruarna som är kaptener över klanens skepp. Skeppsfrun över Atha'an Miere styr över alla. Klingornas Herre oftast gift med Skeppsfrun ansvarar över Havsfolkets försvar och handel, och under honom lyder vågfruarnas svärdsherrar och segelfruarnas fraktherrar. (källa)
 2. Vána kallas även "Den evigt unga". Vána är Yavannas yngre syster och är gift med Oromë. Där hon går växer blommorna upp och öppnar sina knoppar om hon ser på dem. Alla fåglar sjunger när hon kommer. (källa)
 3. Familjen Simpsons har vunnit en flygresa till Delaware men då de kommer till flygplatsen inser de att de måste betala en avgift på fem dollar för att få flyga. De vägrar att betala någonting för resan och tar tåget istället till Delaware. I godsvagnen träffar de på en luffare som börjar berätta tre skrönor för dem. (källa)
 4. Kristina lyckades dock inte säkra stöd från majoriteten av adeln: "Somlige sade sig vilja strida för herr Stens barn, och en part sade kort nej till Fru Christina herr Stens efterleverska, med Stockholms stad, och dem hon med sig hade, skrev dem ofta till att de skulle förena sig, och göra fienderna motstånd, dock aktades sådana skrivelser intet". Större delen av adeln och riksråden hyllade 6 mars Kristian II som svensk kung vid Uppsala dagtingan. Kristina hade dock stöd av majoriteten av allmogen och kontrollen över rikets huvudfästen Stockholm, Västerås, Kalmar och Nyköping, samt även Finland. Innan Stockholm belägrades av danska trupper lyckades hon sända Sturefamiljens kansler Peder Jakobsson (Sunnanväder) och sin äldste son Nils Stensson Sture till Danzig för att söka hjälp. Av Stockholms borgerskap kallades hon vid denna tid "vår kära furstinna", och i sin ambassad till Danzig förklarade hon sig själv som Sveriges regent fram till sina söners myndighetsdag. (källa)
 5. I vissheten om att man kan möta döden såsom minnet om en själv skall leva kan man, liksom Gisle Sursson, faktiskt finna en frihet och lättnad när de plågsamma drömmarna har visat att slutet har kommit. Den sista kampen är då en uppvisning av mod och stolthet till att kränka motståndarens ära genom att göra det så vanskligt som möjligt för dem, hela 14 man, att ta livet av honom. När tarmarna flyter ut, håller han dem på plats genom att strama åt bältet, och kämpar vidare på sina knän intill sin död. Det enda som förtäljer är eftermälet som i Hávamál träffande uttryckte det i versrad 76. (källa)
 6. Alba och Adam går till månmänniskan med hunden och berättar om loppmarknaden de ska ordna i skolan och hon skänker dem flera saker som hon inte behöver och som de kan sälja på loppmarknaden. I hennes hus får de se några kattungar och de får ha varsin som sin egen. Därefter går de tillbaka till skolan. (källa)
 7. Människan, sade sofisterna, kan ingenting veta. Allt växlar och förändras. Alla våra förnimmelser, särskilt sinnesintrycken, är därför sanna endast i det ögonblick vi upplever dem och för den som upplever dem. Människan är måttet för allt, för det varande att det är, för det inte varande att det inte är. Men vi känner inte till någon annan verklighet än våra skiftande sinnesintryck (Protagoras). Inte heller ger det någonting, för som eleaterna visat, att mångfald och rörelse är otänkbara, så utfaller dessutom deras rena enhet i själva verket till det rena intet. Skulle det finnas något ytterligare, så kunde vi inte ha kunskap om det, för vem garanterar att de intryck tingen gör på våra sinnen överensstämmer med själva tingen, som är utanför oss. (källa)
 8. de blev emellertid ett plågoris även för sina kristna grannar, och de ungerska riksdagarna försökte kväsa dem genom stränga lagar. Ordet Hajduk blev senare en synonym för bandit, pirat och brigad. (källa)
 9. Saliga äro de som äro fattiga i anden, ty dem hör himmelriket till. (källa)
 10. Paret förlorar diamanterna då planet kraschar och de ägnar en stor del av sin tid på ön med att söka efter dem. Paulo misstänker att diamanterna är den enda anledningen till att Nikki fortsätter vara tillsammans med honom, och när han återfinner diamanterna på den 33:e dagen på ön, väljer han att hålla upptäckten hemlig för henne. En dag då de är ute och letar efter diamanterna stöter de på DHARMA-initiativets station Pärlan, vilket är en forskningsstation som byggts upp på ön under det tidiga 1980-talet. Nikki är ointresserad, men Paulo återvänder senare ensam dit för att gömma diamanterna inne i toalettstolen. När han befinner sig inne i badrummet anländer två personer till forskningsstationen. De tillhör den grupp som kallas De andra, en grupp människor som inte fanns med på planet utan som fanns på ön redan innan planet störtade. Paulo tjuvlyssnar på dem och hör dem tala om hur de planerar att tillfångata några av de överlevande från kraschen. Paulo väljer dock att hålla informationen hemlig. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.