Dykare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dykare, varianter, uttal och böjningar av dykare

Dykare synonym, annat ord för dykare, vad betyder dykare, förklaring, uttal och böjningar av dykare.

Vad betyder och hur uttalas dykare

Dykare uttalas dyk|are och är ett substantiv -n; pl. dykare, best. pl. dykarna.

Ordformer av dykare

Singular

dykare
obestämd grundform
dykares
obestämd genitiv
dykaren
bestämd grundform
dykarens
bestämd genitiv

Plural

dykare
obestämd grundform
dykares
obestämd genitiv
dykarna
bestämd grundform
dykarnas
bestämd genitiv

Dykare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Dykare på Engelska

 • diver - caisson disease, the bends

Hur används ordet dykare

 1. En lättdykare eller grodman är en dykare med andningsapparat och simfenor. Ordet används fortfarande för att skilja dykare som simmar fritt med hjälp av simfenor från tungdykare som går på botten och får sin luft via en slang från ytan. (wikipedia.org)
 2. Som alla doppingar är gråhakedoppingen en god simmare, en exceptionellt snabb dykare och reagerar på fara genom att dyka, snarare än att flyga sin väg. Fötterna är placerade långt bak på kroppen, nära stjärten, vilket gör den klumpig på land. Den dyker efter fisk eller snappar efter insekter. Den sväljer även egna fjädrar, förmodligen för att skydda matsmältningssystemet. Statusen för de båda underarterna kategoriseras av IUCN som livskraftig, och den globala populationen är stabil eller ökande. (wikipedia.org)
 3. Det finns olika former av harpuner. Vissa enklare sorter är framställda av trä och andra sorter görs av stål och är försedda med en ståltråd för att hämta bytet ur vattnet. Trådens andra ände är fastgjord vid en skjutanordning. Denna anordning liknar för mindre harpuner ett gevär och för större harpuner en kanon som är fastmonterad på ett skepp. Harpun kan även användas av dykare. (wikipedia.org)
 4. Loggbok skall även föras av dykare, såväl kommersiella som rekreationsdykare. Även flygplan har loggböcker (wikipedia.org)
 5. När en person som inte är klädd i tryckdräkt rör sig mellan miljöer med väldigt olika lufttryck, kan en luftsluss ändra lufttrycket långsamt för att hjälpa till med lufttrycksutjämning och att undvika tryckfallssjuka. Detta är kritiskt för dykare, som ibland måste sitta i undervattenslussar i timmar för tryckutjämning. (wikipedia.org)
 6. Lunnefåglar är skickliga simmare och dykare. De flyger oftast mycket lågt och snabbt över vågorna med surrande rörelser av de korta vingarna. Lunnefåglar kan bli gamla och man har hittat individer i Skottland som är äldre än 30 år. (wikipedia.org)
 7. Röjdykare är ett av Sveriges elitförband. Röjdykarna är specialutbildade dykare vars uppgift innefattar att söka efter, dokumentera, bärga eller destruera minor. (wikipedia.org)
 8. Sumpbävern lever i och nära vatten, såväl saltvattensstränder som sjöar och vattendrag. Den vistas vanligen i låglandet men har ibland observerats 1 200 meter över havet. Arten förefaller att föredra långsamt rinnande vattendrag med tätvuxna stränder. Djuret är en skicklig simmare och dykare, men mera ovig på land. Sumpbävern kan vara aktiv under hela dygnet, men är främst i rörelse under gryning och skymning. Pälsen hålls vattentät med hjälp av ett fett sekret, som avsöndras från körtlar i mungiporna. Den lever främst av vattenväxter, men äter även många olika andra växter. Djuret kan i fångenskap bli upp till 10 år gammalt, i naturen når det vanligen 6 års ålder. (wikipedia.org)
 9. I modern tid används ringväv dock i skyddsplagg för dykare och slaktare. Så kallad slaktarbrynja består av svetsade stålringar som är mindre än de flesta historiska ringar, ofta med en innerdiameter på 4-6 mm. (wikipedia.org)
 10. Röjdykare är en lätt dykare med huvuduppgift att röja sjöminor och andra undervattenshinder. Röjdykare ingår i marinens minröjningsförband. Utbildning till röjdykare är fysiskt och mentalt krävande varför noggranna tester före antagning sker. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.