E-brev Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder e-brev, varianter, uttal och böjningar av e-brev

E-brev synonym, annat ord för e-brev, vad betyder e-brev, förklaring, uttal och böjningar av e-brev.

Synonym till e-brev

Vad betyder och hur uttalas e-brev

E-brev uttalas e-brev och är ett substantiv.

E-brev betyder:

Ordformer av e-brev

Singular

e-brev
obestämd grundform
e-brevs
obestämd genitiv
e-brevet
bestämd grundform
e-brevets
bestämd genitiv

Plural

e-brev
obestämd grundform
e-brevs
obestämd genitiv
e-breven
bestämd grundform
e-brevens
bestämd genitiv

E-brev är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

E-brev på Engelska

  • e-mails

Hur används ordet e-brev

  1. Ett e-brev kan i brevhuvudet ha olika typers avsändare och adressater, till exempel.
  2. Detta är lämpligt för att visa i vilken egenskap en grupp adressater fått e-brevet, då deras funktion inte framgår av e-postadressen. Konstruktionen kan användas också då man vill visa vem som fått e-brevet utan att avslöja själva e-postadresserna.
  3. E-posten omfattas i princip av posthemligheten: att läsa andras e-post på väg mellan avsändare och mottagare är i de flesta fall förbjudet. Viss kontrovers finns kring huruvida arbetsgivare under vissa omständigheter skall tillåtas läsa anställdas e-post. Lagstiftningen, lagtolkning och praxis varierar mellan olika länder. En del länders underrättelsetjänster har rätt att avlyssna trafik, jämför till exempel FRA-lagen och Echelon. Eftersom Internet-trafiken inte sällan är internationell påverkar detta också dem vars egna länder inte tillåter avlyssning. Också i de fall själva e-brevet inte får läsas kan myndigheter, arbetsgivare eller teleföretag ha rätt eller plikt att lagra och hantera metainformation, som den om mottagare och avsändare, jämför till exempel Lex Nokia i Finland.
  4. Oberoende av de lagliga aspekterna är e-post normalt i praktiken mycket svagt skyddad. Mellan e-postservrar rör sig e-breven oftast i klartext, oberoende av om förbindelsen mellan e-postprogram och e-postserver är krypterad (med SSL/TLS). De systemansvariga på teleföretagen och de systemansvariga för lokala e-postservrar har i allmänhet teknisk möjlighet att läsa meddelanden som passerar systemen, antingen i samband med överföringen eller i e-postköer och e-postlådor. Genom att kryptera trafiken mellan den egna datorn och e-postservern kan man ändå skydda trafiken för avlyssning på det lokala nätet.
  5. Sender: den som de facto skickat e-brevet, denna skall i allmänhet få eventuella felmeddelanden. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.