Elektriker Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder elektriker, varianter, uttal och böjningar av elektriker

Elektriker synonym, annat ord för elektriker, vad betyder elektriker, förklaring, uttal och böjningar av elektriker.

Vad betyder och hur uttalas elektriker

Elektriker uttalas elektr|ik|er [-ek´t-] och är ett substantiv -n; pl. elektriker.

Elektriker betyder:

Ordformer av elektriker

Singular

elektriker
obestämd grundform
elektrikers
obestämd genitiv
elektrikern
bestämd grundform
elektrikerns
bestämd genitiv

Plural

elektriker
obestämd grundform
elektrikers
obestämd genitiv
elektrikerna
bestämd grundform
elektrikernas
bestämd genitiv

Elektriker är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Elektriker på Engelska

  • electrician

Hur används ordet elektriker

  1. Efter mindre än en vecka av rehabilitering klättrade Cobain över muren kring området och tog ett plan tillbaka till Seattle. En vecka senare, fredagen den 8 april 1994, hittades Cobain död av en elektriker i sin bostad i Seattle. Dödsorsaken var ett uppenbarligen självförorsakat hagelskott mot huvudet. I och med denna händelse upplöstes Nirvana. (källa)
  2. I modernt svenskt språkbruk avses med hantverkare i inskränkt betydelse oftast yrkesgrupper med särskild kompetens inom byggsektorn, till exempel snickare, plåtslagare, elektriker, rörmokare, murare o.s.v. (källa)
  3. För att testa funktionen finns en speciell brytare som via ett motstånd förbikopplar strömtransformatorn och åstadkommer en felström. Jordfelsbrytaren bör testas var 6:e månad genom att trycka in testknappen. Vid tveksamhet om jordfelsbrytarens funktion skall alltid behörig elektriker kontaktas. Vid installationer i kalla, fuktiga eller dammiga utrymmen läggs vikt vid att jordfelsbrytaren tillsammans med de andra komponenterna är korrekt kapslade (inneslutna i en skyddskapsling med högre IP-klass avsedd för mer krävande miljö än normal inomhusmiljö). Funktionstest bör i sådana miljöer utföras oftare än var 6:e månad, då den mekaniska utlösningsmekanismen påverkas av framförallt fukt och damm. (källa)
  4. En fartygsingenjör ansvarar för det löpande underhållet och övervakning av driften av fartygsmaskinerier, vilket innefattar bland annat framdrivningsmaskineri, hjälpmaskineri, kylmaskineriet, oljeseparatorer, pumpar, belysning och däcksmaskineri. Det finns olika grader av fartygsingenjör och förste fartygsingenjören är den som planerar arbetet och är arbetsledare för maskin- och underhållspersonal som motorman och reparatör, eventuellt också elingenjörer/elektriker. Man kontrollerar vad som behöver åtgärdas med maskiner och annan utrustning och fördelar uppgifterna samt följer upp att arbete blivit utfört. Arbetet innebär att man rör sig mycket över hela fartyget. (källa)
  5. Scenografin utformas av en scenograf, som i samråd med regissör och produktionsledningen formger miljön för inspelningen (film/TV) eller framställningen (teater/scenkonst) med hjälp av ritningar och modellbyggen med hänsyn till anvisningar i manus, tidsepok etc. Med hjälp av dessa underlag arbetsleds sedan dekorbyggarna (snickare, dekormålare, smeder, elektriker, rekvisitörer och attributmakare). Scenografen ansvarar även för att handha scenografibudgeten. Inte sällan fungerar scenografen även som kostymör och designar scenkläderna till en produktion. (källa)
  6. Elektriker särskilt inom film- och TV-inspelningssammanhang brukar kalla vardagliga förlängningssladdar för klentafs. (källa)
  7. En elektriker är en hantverkare som framförallt arbetar med installation och service av elektriska anläggningar. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.