Eller Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder eller, varianter, uttal och böjningar av eller

Eller synonym, annat ord för eller, vad betyder eller, förklaring, uttal och böjningar av eller.

Synonym till eller

Vad betyder och hur uttalas eller

Eller uttalas eller konjunktion.

Eller betyder:

Ordformer av eller

Ordform(er) eller konjunktion

Andra språk

Eller på Engelska

 • or - one more or less doesn', t matter, I am right, aren', t I?, it is neither expensive nor cheap, would you like tea or coffee?, either you or I must go

Hur används ordet eller

 1. Den enda VC-tävlingen som lockar kontinentens tv-tittare är Tour de ski. Och dit skickar Sverige varken Ebba Andersson, Charlotte Kalla eller Maja Dahlqvist. Heller inte Anna Dyvik, Moa Lundgren, Evelina Settlin, Jonna Sundling eller Hanna Falk. (källa)
 2. Visserligen vet man sedan länge att flygödlorna hade trådlika fibrer eller "hår", så kallade pyknofibrer, som täckte delar av deras kroppar. Men dessa – har forskarna antagit – har mer fungerat som en sorts primitiv päls. (källa)
 3. Är vi inte redo för någon större uppdatering i Bahrain blir det ett debutanttest, sedan gör vi ett ordentligt test i Barcelona. Eller så delar vi på det och låter en ordinarie förare och en debutant köra vid vart test, säger Vasseur. (källa)
 4. Är det något du är stolt över eller hur ser du på det i dag. (källa)
 5. Anna Hedh sade vid vår pressträff i morse (tisdag) att hon röstar nej om inte artikel 13 tas bort ur förslaget, Aleksander Gabelic är tveksam till artikel 13 och tvekar mellan att avstå eller rösta nej till förslaget. Olle Ludvigsson har inte tagit slutlig ställning ännu men säger sig luta åt ett ja. (källa)
 6. Under tisdagen röstar EU-parlamentets ledamöter om det omdiskuterade upphovsdirektivet. I centrum av direktivet står frågan: Är det upphovsrätten som ska skyddas – eller är det friheten på internet som ska värnas. (källa)
 7. Av den sammanfattning av Rober Muellers rapport som justitieminister William Barr gjort framgår att inga bevis finns för att presidenten eller någon i hans kampanj samarbetat med Ryssland för att påverka utgången av presidentvalet. Men Mueller vill inte ta ställning när det gäller ifall Trump på något sätt försökt hindra rättvisans gång. Det beslutet överlåter han till justitieministern att fatta. (källa)
 8. - Min mentala uppbackning får jag i styrelsen och ordföranden. Det är ändå dom som i slutändan bestämmer mitt vara eller icke vara som vd i banken. (källa)
 9. Vänta, vad hände just? Eller närmare bestämt de tre senaste måndagskvällarna. En frikyrkoskildring på prime time utan vare sig straffpredikan eller hjärntvätt. Istället en innerlig församling och en nyfrälst kristen gestaltad som en – håll i er – riktig människa. (källa)
 10. Speciellt i början handlar det mycket om den opålitliga berättaren, den som leder åskådaren på villovägar. Som den där scenen hos psykologen där en voice over får oss att tro att det ska handla om terapeuten, låter oss följa henne ett tag, men sedan sätter patientens liv i fokus. Eller som får oss att se på samma sekvens ur olika perspektiv. Den som är hjälte i en människas ögon är en skurk i en annans. Ja, sådant. Basalt, visst, men för den manusintresserade finns ändå en hel del stoff att suga på. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.