Elvisp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder elvisp, varianter, uttal och böjningar av elvisp

Elvisp synonym, annat ord för elvisp, vad betyder elvisp, förklaring, uttal och böjningar av elvisp.

Vad betyder och hur uttalas elvisp

Elvisp uttalas el|visp och är ett substantiv.

Ordformer av elvisp

Singular

elvisp
obestämd grundform
elvisps
obestämd genitiv
elvispen
bestämd grundform
elvispens
bestämd genitiv

Plural

elvispar
obestämd grundform
elvispars
obestämd genitiv
elvisparna
bestämd grundform
elvisparnas
bestämd genitiv

Elvisp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet elvisp

  1. Anledning till namnet hovmästarsås är att ursprungligen tillverkades den vid bordet av just en hovmästare. Oljan skulle vispas ihop med de andra ingredienserna, ett nog så arbetsamt moment utan elvisp. (källa)
  2. Till skillnad från till exempel matberedare och elvisp sker bearbetningen i en assistent vid betydligt lägre hastighet vilket är bättre för de flesta typer av deg. Vissa fabrikat, till exempel Electrolux, har även en funktion som verkligen knådar degen istället för att röra runt den. (källa)
  3. Mjukglass är en variant av glass som ofta säljs i kiosker, gatukök och uteserveringar. Den är vanlig under sommarsäsongen men säljs året runt. Som namnet antyder är den mjukare än vanlig glass, och den tillreds på plats vid serveringsstället med hjälp av en mjukglassmaskin som fylls på med glassmix. Mjukglassmaskiner i mindre format finns att köpa för hemmabruk. Det finns även mjukglassbas att köpa i livsmedelsbutik för tillredning i hemmet med elvisp och frys. (källa)
  4. För att tillaga potatismos kan man antingen använda en potatisstöt, en potatispress eller en elvisp. Använder man mixer eller matberedare kan den höga hastigheten göra att stärkelse utvecklas och moset blir klistrigt. (källa)
  5. En elvisp är en elektrisk köksmaskin med vispar. Den är ett handburet redskap. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.