Emigrera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder emigrera, varianter, uttal och böjningar av emigrera

Emigrera synonym, annat ord för emigrera, vad betyder emigrera, förklaring, uttal och böjningar av emigrera.

Synonymer till emigrera

Vad betyder och hur uttalas emigrera

Emigrera uttalas e|migr|era och är ett verb -de.

Emigrera betyder:

Ordformer av emigrera

Aktiv

emigrera
infinitiv
emigrerar
presens
emigrerade
preteritum
emigrerat
supinum
emigrerande
presens particip
emigrera
imperativ

Passiv

emigreras
infinitiv
emigreras
presens
emigrerades
preteritum
emigrerats
supinum

Perfekt particip

emigrerad en
~ + subst.
emigrerat ett
~ + subst.
emigrerade den/det/de
~ + subst.

Emigrera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Emigrera på Engelska

  • emigrate

Hur används ordet emigrera

  1. En av Europas mest omfattande smugglingsverksamheter drevs av iraniern Amir Heidari, under tre decennier bosatt i Sverige. Enligt egen uppgift har Heidari hjälpt upp till 200 000 människor att emigrera, av vilka omkring 37 000 kommit till Sverige. Andra stora mål har varit Storbritannien och Kanada. (källa)
  2. Ett annat exempel är romanen Det går an från 1839 av Carl Jonas Love Almqvist. Perioden då romanen tillkom präglades av den litterära romantikens slut realismens början. Detta påverkade Almqvist. Boken var ett inlägg i kvinno- och äktenskapsdebatten och kritiserade bland annat det borgerliga äktenskapet. Konsekvenserna för författaren var att han blev både utstött och till slut tvingades emigrera till Amerika. (källa)
  3. Även om enstaka svenskar tidigare emigrerat till USA var det först sedan förbudet för svenska medborgare att utan särskilt erhållet tillstånd emigrera hävts 1840 som emigrationen tog fart. 1841 överreste ett sällskap lett av Gustaf Unonius och slog sig ned i Pine Lake, Wisconsin. Personer ur denna grupp lockade med brev hem till släktingar i Sverige andra att följa efter. Många av de tidiga emigranterna var religiösa flyktingar, som lämnade Sverige för att fritt kunna ägna sig åt sin religionsutövning, såsom Erik-jansarna. Under 1850-talet utvandrade omkring 15 000 svenskar till USA. De flesta av dessa slog sig ned i Wisconsin (där norrmännen som hade utvandrat tidigare dock redan tagit upp den bästa jorden) och i Minnesota. Dessa grupper minskade efter konventikelplakatets upphävande. (källa)
  4. Enligt en teoribildning etablerad av Lee 1966 finns det push- och pull-faktorer som påverkar människors val att emigrera från ett område till ett annat. Medan pushfaktorer är negativa förhållanden i ursprungsområdet som vill få migranter att flytta därifrån, så är pullfaktorer positiva förhållanden i destinationsområdet som lockar dit migranter. Exempel på push-faktorer kan vara ekonomisk eller social instabilitet eller krig, medan pull-faktorer kan vara sökande efter jobb eller en mer inkluderande kultur. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.