Enervera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder enervera, varianter, uttal och böjningar av enervera

Enervera synonym, annat ord för enervera, vad betyder enervera, förklaring, uttal och böjningar av enervera.

Synonymer till enervera

Vad betyder och hur uttalas enervera

Enervera uttalas e|nerv|era och är ett verb -de.

Enervera betyder:

Ordformer av enervera

Aktiv

enervera
infinitiv
enerverar
presens
enerverade
preteritum
enerverat
supinum
enerverande
presens particip
enervera
imperativ

Passiv

enerveras
infinitiv
enerveras
presens
enerverades
preteritum
enerverats
supinum

Perfekt particip

enerverad en
~ + subst.
enerverat ett
~ + subst.
enerverade den/det/de
~ + subst.

Enervera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet enervera

  1. Dante är en smart (men ständigt skoltrött) tonårig kille som tillsammans med sin bästa kompis Tvärsan blir inblandad i det ena galna äventyret och mysteriet efter det andra. Övriga karaktärer inkluderar Dantes skådespelande föräldrar, hans enerverande storasyster Ginger (förtjust i skägglurkar och bär själv postischer), samt "Klassgubben", Dantes och Tvärsans lärare. En av böckernas grundpelare är det ständiga budskapet om barn som fantasifulla och driftiga och vuxna som grå och fantasilösa. Böckerna präglas av liten realism och mycket crazy-humor, något som framhävs av den fullkomligt utflippade, mycket orealistiska, men dock kreativa stockholmsslang som talas av huvudpersonerna. En del av denna ges prov på i boktitlarna (se nedanstående lista). (källa)
  2. Marcy är granne till familjen Bundy och spelas av Amanda Bearse. Hon jobbar på bank, är feminist och alltid i konflikt med grannen Al Bundy. Hon gillar att reta familjen Bundy med sin enerverande humor men råkar ofta ut för något elände till slut. (källa)
  3. Sally (Sally Brown) – Enerverande lillasyster till Karl och obesvarat kär i Linus. Dök upp 1959. (källa)
  4. Merokrina svettkörtlar är tubulära (rörformiga) och organiserade i nystan. Deras alveoler (hålrum) har enskiktat kubiskt epitel och utförsgångarna tvåskiktat. De är kolinergt enerverade. Apokrina dito är större och finns bland annat i armhålor och utsöndrar, förutom salter och vatten, även bland annat proteiner som leder till starkare odör. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.