Irritera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder irritera, varianter, uttal och böjningar av irritera

Irritera synonym, annat ord för irritera, vad betyder irritera, förklaring, uttal och böjningar av irritera.

Synonymer till irritera

Vad betyder och hur uttalas irritera

Irritera uttalas ir|rit|era och är ett verb -de.

Irritera betyder:

Ordformer av irritera

Aktiv

irritera
infinitiv
irriterar
presens
irriterade
preteritum
irriterat
supinum
irriterande
presens particip
irritera
imperativ

Passiv

irriteras
infinitiv
irriteras
presens
irriterades
preteritum
irriterats
supinum

Perfekt particip

irriterad en
~ + subst.
irriterat ett
~ + subst.
irriterade den/det/de
~ + subst.

Irritera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Irritera på Engelska

  • irritate, annoy - my question seemed to irritate him, inflamed mucous membranes

Hur används ordet irritera

  1. Spelarna får också tydliga direktiv att inte uttala sig om motståndarna, domarna eller fans och om eller när det sker är det i samförstånd med laget och tränarna med syfte att vinna fördelar. Som 2010 när jag spelade med Färjestad och mötte Skellefteå i kvartsfinalen. Vi hade under matchserien irriterat oss på Jimmie Ericsson och hans tendens att ramla lätt och det var ett återkommande samtalsämne och irritationsmoment inom laget. Jag minns än idag hur jag kunde vara förbannad och irritera mig på Jimmie när jag skulle lägga mig dagen innan match och än mer ilsk när jag vaknade upp dagen efter. Jag vet. Han hade tagit sig in under skinnet på mig och som lag lät vi det påverka oss. Utåt sa vi dock ingenting, inte förrän efter match fem då vi medvetet och strukturerat gick till skarp attack mot Ericsson. Vi skulle sätta press på Ericsson, och domarna förstås, men vad vi inte var medvetna om var Ericssons unika förmåga att lyfta sig själv och sitt lag i situationer som denna. Nej. Det blev inte lyckat. Jag erkänner det. Att jag och Jimmie sedan bodde tillsammans under VM bara nån vecka efter var rätt stelt inledningsvis även om vi vartefter log åt det faktum att vi alldeles nyss avskytt varandra. Och för att tydliggöra. Jimmie var en härlig kille utanför isen. (källa)
  2. Hosta är en skyddsreflex som utlöses när slemhinnorna i luftvägarna irriteras, med syfte att hålla luftvägarna fria. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.