Irriterande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder irriterande, varianter, uttal och böjningar av irriterande

Irriterande synonym, annat ord för irriterande, vad betyder irriterande, förklaring, uttal och böjningar av irriterande.

Synonymer till irriterande

Andra språk

Irriterande på Engelska

  • irritating

Hur används ordet irriterande

  1. När svenska lånat in latinska adjektiv har man oftast böjt dem enligt vulgärlatinsk modell, d.v.s. med orden mer och mest. Som i "irriterande, mer irriterande, mest irriterande" och "komplicerad, mer komplicerad, mest komplicerad". (källa)
  2. Getapeln växer som buske eller lågt träd, och blir uppemot 8 meter högt. Grenspetsarna har långa tornar. Dess blad är fintandade och brett ovala med en antydan till hjärtform  och en typisk vridning av spetsen. Blommorna är gröngula och små, blomställningen är knippen i bladvecken. Frukten är en stenfrukt med tre kärnor, först röd och sedan svart, och den är giftig. Giftet är irriterande på magslemhinnorna och ger rödfärgad urin. (källa)
  3. 50 Hz – frekvensen i svenska elnätet. Den resulterande blinkfrekvensen 100 Hz kan uppfattas av ögat som irriterande. Ett relaterat fenomen är den randighet som beroende på kamerans läshastighet kan uppträda i digitalt foto eller film tagen inomhus under exempelvis ett lysrör. (källa)
  4. Forskning visar att växten innehåll av flavonoider, terpenoider, polysaccarider m. m. har en smärtlindrande och antiinflammatarisk verkan på hudskador samt antibakteriell verkan vid utvärtes behandling av mindre sår. Kliniska studier visar att växtens kramplösande verkan på luftrörens glatta muskulatur lindra kronisk bronkit som kännetecknas av irriterande hosta och slembildning. (källa)
  5. Vid förkylning och influensa brukar segt och tjockt slem samlas i luftrören (sputum). Slemmet kan uppfattas som irriterande och vara svårt att hosta upp, Flimmerhårens renhållningsarbete räcker inte till. Det anses även vara viktigt att hosta upp slemmet eftersom som det kan innehålla bakterier som kan förvärra hostan. (källa)
  6. Inflammation (av latinets inflammatio, brand) är i vid bemärkelse kroppens försvar mot skadevållande faktorer. Det är en del av den komplexa reaktion från blodet som uppkommer då kringliggande vävnader utsätts för skada. Skadan kan komma från främmande organismer som trängt in i vävnaden, mekaniska eller skador på cellerna eller irriterande ämnen. Inflammationen är organismens ansträngning att ta bort de störande faktorerna och påbörja läkningsprocessen. Begreppet inflammation innebär inte i sig att det förekommer en infektion. Men det är vanligt att infektioner sätter igång inflammationer. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.