Jobbig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder jobbig, varianter, uttal och böjningar av jobbig

Jobbig synonym, annat ord för jobbig, vad betyder jobbig, förklaring, uttal och böjningar av jobbig.

Synonymer till jobbig

Vad betyder och hur uttalas jobbig

Jobbig uttalas jobb|ig och är ett adjektiv -t -a.

Jobbig betyder:

Ordformer av jobbig

Böjning (i positiv) jobbig en ~ + subst. jobbigt ett ~ + subst. jobbiga den/det/de ~ + subst. jobbige den ~ + mask. subst. Komparation jobbigare en/ett/den/det/de ~ + subst. jobbigast är ~ jobbigaste den/det/de ~ + subst.

Jobbig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Jobbig på Engelska

  • strenuous - have you had a tough day?, a trying (tedious) person

Hur används ordet jobbig

  1. Personer som får kontrollbehov har oftast haft en jobbig uppväxt där de inte känt sig bekräftade, med tiden så skapar de undermedvetet ett beteende för att bli sedda, detta kan yttra sig olika på olika personer. Ett vanligt beteende är att aldrig vara tyst i ett samtal och att avbryta andra personer till förmån för sina egna åsikter för att skapa kontroll på samtalet. (källa)
  2. Denna typ av konflikt kan vara väldigt jobbig att ta itu med, det slutar nästan jämt att åtminstone en blir olycklig. (källa)
  3. Turistbuss är en buss avsedd för transport av turister som befinner sig på semesterresa så kallad charterbuss, eller annan beställningstrafik, till exempel weekend eller teaterresor. Dessa bussar har oftast ett högt golv med förarsäte samt bagageutrymme under. Passagerarsätena i turistbussar kan vara placerade på så kallat "teatergolv" som innebär att raden bakom den framförvarande sitter lite högre upp vilket får effekten att passagerare får bättre utsiktsmöjligheter framåt. Sätena brukar också kunna skjutas i sidled för att få bättre axelutrymme. Ryggstöden är ställbara i lutning. Bakfönster saknas oftast i turistbussar, eftersom solen kan bli jobbig vid resor på varmare platser. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.