Irriterad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder irriterad, varianter, uttal och böjningar av irriterad

Irriterad synonym, annat ord för irriterad, vad betyder irriterad, förklaring, uttal och böjningar av irriterad.

Synonymer till irriterad

Andra språk

Irriterad på Engelska

  • inflamed, irritated - an inflamed atmosphere

Hur används ordet irriterad

  1. Symptomen kan yttra sig i att personen gråter ofta, blir mer apatisk och psykomotoriskt hämmad. Dock kan depressionen också yttra sig mycket individuellt, att personen blir irriterad eller aggressiv, får psykomotorisk agitation, börjar dricka mer alkohol än annars, eller att neurotiska drag förstärks. Vanligt är att personer med depression förlorar aptiten, blir pessimistiska eller självmordsbenägna, får drag av självskadebeteende, får omotiverade skuldkänslor, lägre självkänsla eller minskat sexualintresse. Dessutom förekommer kognitiva störningar (såsom koncentrations- och minnessvårigheter) samt kroppsliga symtom (såsom smärtor, trötthet och en känsla av att vara sjuk). Kliniska diagnoser ställs med hjälp av sjukhistoria och psykiskt status, där förekomsten av symtomen vägs samman. För att klassificeras som en depression måste tillståndet ha varat under minst ett par veckor. (källa)
  2. Med elöverkänslighet (även elallergi, elkänslighet eller bildskärmssjuka) avses en upplevd extra känslighet för elektromagnetiska fält. Symtomen innefattar sömnstörningar, huvudvärk, allmän trötthet, koncentrationssvårigheter, yrsel, irriterad hud samt hjärtklappning. Elöverkänslighet har ej kunnat påvisas i vetenskapliga försök trots omfattande forskning. Elöverkänsliga patienter som i dubbelblinda försök trott sig blivit utsatta för signaler från en mobiltelefon har uppgett sig få kraftig huvudvärk, trots att inget fält har varit påslaget, vilket tyder på att besvären inte orsakas av elektromagnetiska fält, utan har psykologiska orsaker, en så kallad noceboeffekt. Svenska myndigheters linje är att elektromagnetisk strålning under de gränsvärden som Strålsäkerhetsmyndigheten utfärdat inte kan leda till besvär. (källa)
  3. Fader Jack är den äldste av prästerna, och uppenbart alkoholiserad. Han dricker det mesta och blir han irriterad kan han bli mycket våldsam. Jack har också läkarskräck och ett mycket allvarligt synfel. Får han ingen alkohol tappar han humöret och skriker svordomar. (källa)
  4. I ansiktet finns flera små ytliga muskler som bl.a. gör att vi kan le och visa ansiktsuttryck. Det krävs färre muskler för att le jämfört med att se arg, sur eller irriterad ut. Tänderna kan både visas eller vara dolda vid ett leende. Människan ler oftast vid glatt humör eller vid fotografering, men ibland även vid nervositet och sarkasm. (källa)
  5. Alla arter av Dieffenbachia har växtsaft som, om den kommer i kontakt med tungan, kan leda till talsvårigheter, svullnad, blåsor och i mer allvarliga fall andningssvårigheter. Den kan även skada ögon och hud.. Växtsaften skadar genom att innehålla irriterande nålformade kristaller. Den som tar i växten kan få irriterad och inflammerad hud. (källa)
  6. Valnötsoljan har användning som matolja, till oljelampor eller i tvåltillverkning. En ljus olja, som blekts, används i viss utsträckning till konstnärsfärger. Den är också uppskattad som medel för ytbehandling av träföremål som kommer i kontakt med livsmedel. Oljan används även för hudvård och som solskydd. den används även som massageolja och för medicinskt bruk. Invärtes kan den mildra irriterad tjocktarm. Valnötsolja intogs i den svenska farmakopén 1817 och kvarstod där i några decennier. (källa)
  7. Illrar har ett poppande läte och väsningar. En busig iller hoppar runt i hopkrupen ställning och poppar. En irriterad eller störd iller varnar ofta genom att väsa. Mycket irriterade illrar kan även vifta på den yttre delen av svansen, ungefär som en katt. De kan också vifta lite på svansen när de är väldigt exalterade i leken. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.