Entertainer Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder entertainer, varianter, uttal och böjningar av entertainer

Entertainer synonym, annat ord för entertainer, vad betyder entertainer, förklaring, uttal och böjningar av entertainer.

Vad betyder och hur uttalas entertainer

Entertainer uttalas enter|tainer [-tej´n-] och är ett substantiv -n; pl. entertainer hellre än -s.

Entertainer betyder:

Ordformer av entertainer

Singular

entertainer
obestämd grundform
entertainers
obestämd genitiv
entertainern
bestämd grundform
entertainerns
bestämd genitiv

Plural

entertainer
obestämd grundform
entertainers
obestämd genitiv
entertainerna
bestämd grundform
entertainernas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer plural

entertainers
obestämd grundform

Entertainer är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet entertainer

  1. Sommarskôj var rubriken på de tre revyer som spelades på Lisebergsteatern i Göteborg under tre somrar från 1997 till 1999. På scenen stod Mats Ljung, Stefan Ljungqvist, Laila Westersund, Bo Maniette samt musikern Lennart Palm. Revyn var uppdelad i två akter. Första akten var en traditionell nummerrevy som spelades inne på Lisebergsteatern. I pausen fick publiken bege sig ut till en nybyggd dansbana i Taubelunden strax utanför teatern. I andra akten framträdde ensemblen som dansbandet Matz-Ztefanz med Lailaz och publiken fick möjlighet att dansa, äta korv och dricka öl. I den tredje upplagan av Sommarskôj 1999 medverkade inte Mats Ljung som då var sjukskriven, han ersattes av den danska entertainern Mikael Neumann. (källa)
  2. Tankeläsningsnumret orsakade stora diskussioner och otaliga avslöjanden har förekommit under åren. En journalist på tidningen Expressen trodde sig ha funnit lösningen när han i en tidningsartikel hävdade att Truxa använder en kod. Under en föreställning delade Truxa då ut tidningen med artikeln för att publiken noga skulle kunna följa med. Efter ett tag reste sig en man i publiken förargat och kastade tidningen i golvet. En chifferexpert anlitades av tidningen SE. Under en sändning av TV-programmet Hylands hörna hävdade en elektronikexpert att Gulli har en radiomottagare i örhängena. I Danmark påstod en man att Truxa är buktalare, sällskapet för psykisk forskning trodde att det är fråga om tankeöverföring. Till och med specialavdelningen på Scotland Yard i London var totalt förbluffade när man kontrollerade paret Truxa. Alla försök till avslöjanden var förgäves. Truxa framhöll alltid att han och Gulli var entertainers, ingenting annat. (källa)
  3. 1960 – Glädjespridaren (The Entertainer). (källa)
  4. Cedric the Entertainer - Leadbottom (Benke Tvåtaktarn). (källa)
  5. År 1997 fick Israel HARA:s Nā Hōkū Hanohano awards pris som Male vocalist of the year, Favorite Entertainer of the year, Album of the year och Island Contemporary Album of the year. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.