Entitet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder entitet, varianter, uttal och böjningar av entitet

Entitet synonym, annat ord för entitet, vad betyder entitet, förklaring, uttal och böjningar av entitet.

Vad betyder och hur uttalas entitet

Entitet uttalas ent|itet [-e´t] och är ett substantiv -en -er.

Entitet betyder:

Ordformer av entitet

Singular

entitet
obestämd grundform
entitets
obestämd genitiv
entiteten
bestämd grundform
entitetens
bestämd genitiv

Plural

entiteter
obestämd grundform
entiteters
obestämd genitiv
entiteterna
bestämd grundform
entiteternas
bestämd genitiv

Entitet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet entitet

  1. Näraliggande begrepp är rike och land enligt SAOB. Även entitet, delstat, förbundsstat, departement samt imperium, federation och union är relevanta, jämförbara begrepp strax under respektive över det typiska statsbegreppet. (källa)
  2. Med statsbidrag menas bidrag från stat till skild entitet. Mottagaren är en juridisk person i form av en organisation, exempelvis departement, landsting, kommuner eller välgörenhetsorganisationer. (källa)
  3. Begreppet intrinsikalt värde används inom filosofin för att beteckna att en entitet (ett ting, en egenskap, ett förhållande, etc.) har ett värde i sig. Andra termer som ofta används som synonymer är "som sådant" och "för sig självt". Motsatsen till intrinsikala värden är extrinsikala värden. (källa)
  4. Ett egennamn utgör en beteckning för en enskild entitet. Det vetenskapliga studiet av egennamn och deras ursprung kallas onomastik. (källa)
  5. Entitet (av latin entitas, avledning av ens, 'det som är', pres. part. av esse, 'vara') är en i filosofin använd term för någonting överhuvudtaget, det måste alltså inte vara ett fysiskt ting, utan en entitet kan lika gärna utgöras av exempelvis en idé eller en teori, och understundom även mytologiskt väsen. Se speciellt Martin Heidegger. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.