Envis Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder envis, varianter, uttal och böjningar av envis

Envis synonym, annat ord för envis, vad betyder envis, förklaring, uttal och böjningar av envis.

Synonymer till envis

Vad betyder och hur uttalas envis

Envis uttalas en|vis och är ett adjektiv -t -a.

Envis betyder:

Ordformer av envis

Böjning (i positiv) envis en ~ + subst. envist ett ~ + subst. envisa den/det/de ~ + subst. envise den ~ + mask. subst. Komparation envisare en/ett/den/det/de ~ + subst. envisast är ~ envisaste den/det/de ~ + subst.

Envis är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Envis på Engelska

  • obstinate, stubborn, persistent - fight doggedly, a persistent cough

Hur används ordet envis

  1. Missförstå rätt här, Gösta Bohman var en av de mest självmedvetna människor som funnits i svensk politik, visste alltid bäst, envis som en treåring, skulle jämt slå vad om saker. Bohman sökte absolut inflytande. Han ville få rätt. (källa)
  2. Envis klåda som ses hos cirka 50 procent av alla i 70-årsåldern. Symtomen är mest uttalade på natten. Orsaken är oftast torrhet i huden. (källa)
  3. I Sverige brukar man säga "envis som en åsna", men i engelsktalande länder säger man istället "envis som en mula". (källa)
  4. Envis trägnagare (dödsur). (källa)
  5. Trägnagare kan vara envis trägnagare som gör parallella gångar i träets fiberriktning, eller strimmig trägnagare som gnager oregelbundna gångar. (källa)
  6. basso ostinato - it. envis bas(stämma), kort bastema som upprepas. (källa)
  7. Rasen skall vara mjuk, lugn, vänlig och sällskaplig gentemot människor och speciellt fäst vid sin ägare. Den skall vara tolerant mot andra hundar och husdjur. Den kan vara reserverad och envis men inte aggressiv. Envisenheten hänger samman med blodhundens spårförmåga. Den är lika känslig för beröm som för kritik. Blodhunden har ett mycket djupt och dovt drevskall som den använder när den spårar. (källa)
  8. Bullterriern är en tålmodig hund med vänligt och jämnt temperament. Den är envis men läraktig. Den kan vara intensiv och burdus. Rasen saknar vaktegenskaper men kräver konsekvent socialisering. Den har hög retningströskel, men man bör undvika situationer som väcker kamplust. (källa)
  9. Dvärgschnauzern är energisk, klok, orädd, uthållig, envis och vaksam. Den är arbetsvillig, läraktig och tillgiven. Epitetet "stor hund i litet format" har sin grund i det intelligenta och tuffa, men godmodiga temperamentet. Dvärgschnauzern är en viljestark och bitvis envis hund. Den har egen vilja och håller inte alltid med sin förare, men med rätt träning är den en god lyssnare. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.