Epigon Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder epigon, varianter, uttal och böjningar av epigon

Epigon synonym, annat ord för epigon, vad betyder epigon, förklaring, uttal och böjningar av epigon.

Vad betyder och hur uttalas epigon

Epigon uttalas epi|gon [-å´n] och är ett substantiv -en -er.

Epigon betyder:

Ordformer av epigon

Singular

epigon
obestämd grundform
epigons
obestämd genitiv
epigonen
bestämd grundform
epigonens
bestämd genitiv

Plural

epigoner
obestämd grundform
epigoners
obestämd genitiv
epigonerna
bestämd grundform
epigonernas
bestämd genitiv

Epigon är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet epigon

  1. Epigoner (grekiska epi'gonoi, senare födda) är personer inom särskilt vetenskap, konst och litteratur som i avsaknad av mera framstående originalitet fullföljer den riktning som angivits av stora föregångare - efterbildare, härmare.
  2. Begreppet kommer från den grekiska mytologin där epigonerna är söner till de sju furstar, de sju mot Thebe, vilka under ledning av Adrastos och Polyneikes drog i krig mot det boiotiska Thebe, varvid alla, med undantag av Adrastos, omkom.
  3. Tio år senare företog deras söner, för att hämnas sina fäders nederlag, ett nytt fälttåg, vilket slutade med stadens förstörande. Dessa epigoner var: Alkmaion, son av Amfiaraos, Aigialeus, son av Adrastos, Diomedes, son av Tydeus, Promachos, son av Parthenopaios, Sthenelos, son av Kaponeus, Thersandros, son av Polyneikes, och Euryalos, son av Mekisteus.
  4. Epigonernas krigståg gjordes redan tidigt till föremål för grekernas episka diktning och behandlades sedermera även av den tragiska skaldekonsten. Deras bildstoder var uppställda i det delfiska templet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.