Est Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder est, varianter, uttal och böjningar av est

Est synonym, annat ord för est, vad betyder est, förklaring, uttal och böjningar av est.

Synonym till est

Vad betyder och hur uttalas est

Est uttalas est och är ett substantiv -en -er.

Est betyder:

Ordformer av est

Singular

est
obestämd grundform
ests
obestämd genitiv
esten
bestämd grundform
estens
bestämd genitiv

Plural

ester
obestämd grundform
esters
obestämd genitiv
esterna
bestämd grundform
esternas
bestämd genitiv

Est är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet est

  1. Den andra akten inleds med en monolog av Ester, där hon övar på sina repliker som Julia i William Shakespeares pjäs Romeo och Julia. Helge kommer in i rummet och Ester för giftermål på tal, något hon inte gjort innan. Agda kommer in i rummet, varpå Ester och Helge annonserar att dessa ämnar att gifta sig två veckor senare. (källa)
  2. Matknapphet hade blivit allt svårare i Sverige på grund av handelsblockader och medföljande prishöjningar. Men situationen i Finland var än värre, och där höll hela socknar på att svälta ihjäl. En svensk kommitté för "det hungrande Finland" tillsattes under senhösten 1917, och den beslöt att skicka iväg en orädd driftig person som talade finska, hade lokalkännedom om Lappland och snabbt skulle kunna överblicka svältens omfattning och de insatser som behövdes. Ester Blenda Nordström utsågs som lämplig person för uppdraget. (källa)
  3. Ester (folkslag) – ett folkslag som talar estniska och som företrädesvis lever i Estland. (källa)
  4. Acta fabula est, plaudite! – "Pjäsen är över, applådera!" (Lär vara Augustus sista ord.). (källa)
  5. Att skiljas är att dö en smula. (ursprungligen ett franskt ordspråk, Partir, c'est mourir un peu... mais mourir, c'est partir beaucoup.). (källa)
  6. Efter en orkesterintroduktion där SF-orkestern framför "Flickan hon dansar", introduceras man till storstadsflickan Sonja Waller, som sitter vid ett bord på en nattklubb och ser ensam och olycklig ut. Man får veta av hennes väninna Ester att hon blivit av med både fästman och jobb. Orkestern börjar spela "Waxholmettan" och bilden tonar över i skärgårdsmiljö. (källa)
  7. 16 år gammal for John till Stockholm för att utbilda sig till konstnär. Han började på Tekniska skolan (Konstfack) och Althins målarskola. Två år senare blev han antagen som elev vid Kungliga Akademien för de fria konsterna. Han gjorde tillsammans med sin fru Ester studieresor i Tyskland och Italien, till skillnad från majoriteten av hans svenska samtida konstnärer som reste till Paris. 1907 började han att illustrera sagosamlingen Bland tomtar och troll och räknades snart som Sveriges främste sagotecknare. (källa)
  8. 1979 spelade den franske sångaren Serge Gainsbourg in en egen tolkning av Marseljäsen kallad Aux Armes et cetera vilket betyder "till vapen o.s.v" vilket var en parodi på det riktiga textavsnittet som går Aux Armes citoyens (till vapen, medborgare) dessutom var den traditionella militärmusiken utbytt mot reggaemusik. Detta blev en stor skandal i Frankrike eftersom Gainsbourgs sång av många ansågs vara ett hån dels mot Marseljäsen men också mot Frankrike. Gainsbourg avfärdade protesterna med orden: "Folk har ingen humor". (källa)
  9. Vissa anser att retoriska frågor inte behöver avslutas med frågetecken, till exempel: "Fattar inte alla det!" men det är omdiskuterat. Att använda frågetecken anses fortfarande vara mest korrekt. (källa)
  10. Esterna och liverna har ett annat ursprung, som de delar med finnarna, men betraktas ibland som balter på grund av det moderna geografiska begreppet Baltikum som Estland räknas in i. I dag finns det också många ryssar i Baltikum, som ofta inte räknas som balter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.