Eukalyptus Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder eukalyptus, varianter, uttal och böjningar av eukalyptus

Eukalyptus synonym, annat ord för eukalyptus, vad betyder eukalyptus, förklaring, uttal och böjningar av eukalyptus.

Vad betyder och hur uttalas eukalyptus

Eukalyptus uttalas eu|kalypt|us [-yp´t-] oböjligt och är ett substantiv.

Eukalyptus betyder:

Ordformer av eukalyptus

Singular

eukalyptus
obestämd grundform
eukalyptus
obestämd genitiv

Eukalyptus är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet eukalyptus

  1. De flesta trädslag kan utnyttjas för pappersmassaframställning, vanliga är bland andra gran, tall, björk, asp och eukalyptus. Pappersmassan kan framställas kemiskt, idag nästa enbart genom sulfatprocessen, tidigare genom sulfitprocessen. Papper kan även framställas mekaniskt med bland annat kvarnar eller slipar. I ett integrerat bruk kan pappersmassan pumpas direkt till en pappersmaskin, annars torkas massan i en torkmaskin. (källa)
  2. Eukalyptussläktet (Eucalyptus) är ett växtsläkte inom familjen myrtenväxter. De är träd, sällan buskar, med läderartade, ofta blågröna blad, som alltid vänder kanten mot solen. Eukalyptusskogar ger därför inte mycket skugga. Det finns nästan 600 arter av eukalyptus och de flesta av dem kommer ursprungligen från Australien. Några få arter kommer från Nya Guinea och Indonesien. I Australien finns de över i stort sett hela kontinenten, anpassade till alla klimat som förekommer. Det finns ingen annan världsdel där trädfloran är så dominerad av ett enda släkte, som Australiens av eukalyptus. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.