Eukalyptusolja Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder eukalyptusolja, varianter, uttal och böjningar av eukalyptusolja

Eukalyptusolja synonym, annat ord för eukalyptusolja, vad betyder eukalyptusolja, förklaring, uttal och böjningar av eukalyptusolja.

Vad betyder och hur uttalas eukalyptusolja

Eukalyptusolja uttalas eu|kalypt|us|olja och är ett substantiv.

Ordformer av eukalyptusolja

Singular

eukalyptusolja
obestämd grundform
eukalyptusoljas
obestämd genitiv
eukalyptusoljan
bestämd grundform
eukalyptusoljans
bestämd genitiv

Plural

eukalyptusoljor
obestämd grundform
eukalyptusoljors
obestämd genitiv
eukalyptusoljorna
bestämd grundform
eukalyptusoljornas
bestämd genitiv

Eukalyptusolja är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Eukalyptusolja på Engelska

  • eucalyptus oil

Hur används ordet eukalyptusolja

  1. Alla eukalyptusarter är städsegröna, men några har bark som fälls. En olja som utvinns ur eukalyptusblad innehåller ämnen som är antiinflammatoriska. I större mängder kan de vara giftiga. Flera pungdjur, framför allt koala och possum, tål dock dessa ämnen jämförelsevis bra. Varma dagar avdunstar eukalyptusolja från träden. Ångan stiger uppåt och lägger sig som ett karaktäristiskt blått dis över det australiska landskapet. Eukalyptusoljan är mycket brandfarlig och skogsbränder sprider sig lätt genom trädkronorna där luften är oljemättad. Själva träden tål skogsbränder bra. Det är till och med så att de flesta eukalyptusarterna är beroende av skogsbränder för sin spridning. De har reservknoppar under barken och vissa frön öppnar sig inte förrän vid hög temperatur eller brand. (källa)
  2. Eukalyptusolja, olja från eukalyptusträdet, förekommer i flera receptfria läkemedel mot hosta och förkylning. Syftet med dessa produkter är att lindra symptomen. Förutom att användas i behandlingar mot hosta och förkylning används eukalyptusolja även i vissa munsköljsprodukter. Oljan kan även smörjas in på huden för att behandla sår och ledinflammation. Eukalyptusolja förekommer även i olika salvor och krämer som syftar till att lindra muskelvärk och ledvärk. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.