Expo Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder expo, varianter, uttal och böjningar av expo

Expo synonym, annat ord för expo, vad betyder expo, förklaring, uttal och böjningar av expo.

Synonymer till expo

Vad betyder och hur uttalas expo

Expo uttalas expo och är ett substantiv -n; pl. -r el. -er.

Expo betyder:

Ordformer av expo

Singular

expo
obestämd grundform
expos
obestämd genitiv
expon
bestämd grundform
expons
bestämd genitiv

Plural

expor
obestämd grundform
expors
obestämd genitiv
exporna
bestämd grundform
expornas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer plural

expoer
obestämd grundform
expoers
obestämd genitiv
expoerna
bestämd grundform
expoernas
bestämd genitiv

Expo är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Expo på Engelska

  • expo, fair - stamp fair

Hur används ordet expo

  1. En mässa kan vara olika typer av kommersiella evenemang, som varumarknader, konvent, samlarmässor, sportevenemang och dylikt, där företag, organisationer, verksamheter eller privatpersoner kan visa upp sig, göra reklam för sina produkter, utbyta kunskaper, skapa nya kontakter och sköta försäljning. Olika typer av mässor har mer eller mindre fokus på olika aspekter. Mässor med mer fokus på presentationer eller utställningar särskiljs ibland genom att kallas för expo men begreppet används idag även för andra typer av mässor. Mässor som mer riktar sig till specifika populärkulturella subkulturer eller hobbyintressen brukar kallas för konvent. Typiskt för en mässa är att den ofta är årligen återkommande och målgruppen kan vara såväl återförsäljare som konsumenter. Det förekommer även icke-kommersiella mässor, exempelvis föreningsmässor. "Mässa" kan även avse själva byggnaden som evenemanget hålls i och dessa kallas ibland för mässhall eller mässområde. (wikipedia.org)
  2. Första plats: Frankrike (A.Boiteau på Expo du Moulin, C.Lyard på Fine Merveille, D.Courrèges på Dëbat D'Estravul, J.Teulère på Espoir de la Mère, N.Touzaint på Galan de Sauvegère) (wikipedia.org)
  3. Utställning eller expo, är en organiserad presentation och förevisande av föremål eller företeelser. Utställningar förknippas framförallt med museer, konsthallar, gallerier, utställningshallar eller världsutställningar. (wikipedia.org)
  4. Stiftelsen Expo är en svensk stiftelse grundad 1995 med syfte att "upplysa allmänheten om rasism och främlingsfientlighet genom tidningsproduktion och tidningsutgivning". I verksamheten ingår tidskriften Expo och arkivet Expo Research. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.