Exponera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder exponera, varianter, uttal och böjningar av exponera

Exponera synonym, annat ord för exponera, vad betyder exponera, förklaring, uttal och böjningar av exponera.

Synonymer till exponera

Andra språk

Exponera på Engelska

  • expose - exposed to toxic substances

Hur används ordet exponera

  1. Fenomenet upptäcktes 1896 av den franske vetenskapsmannen Henri Becquerel då han undersökte fosforescerande material. Fosforescerande material har den egenskap att de lyser i mörkret efter att ha exponerats för ljus, och han trodde att skenet som röntgenstrålning orsakade i katodstrålerör på något sätt var ett sammankopplat fenomen. Han gjorde därför ett experiment där han vecklade in en fotografisk plåt i svart papper för att se om olika fosforescerande material kunde exponera plåten trots pappret. Inget lyckades påverka plåten förrän han provade med uransalt. Inte bara lyckades uransaltet påverka plåten, det gjorde det även utan att först ha blivit uppladdat av solljus. Henri Becquerel drog därav slutsatsen att det inte var fosforescensen som var orsaken, utan att uranet självt avgav någon form av strålning som exponerade plåten. (källa)
  2. Reklam i TV förekommer bland annat i form av reklamavbrott som innehåller reklamfilmer. För kanalen är reklamavbrottets huvudsyfte att generera intäkter, medan huvudsyftet för annonsören är att exponera sin produkt för maximalt antal individer inom relevanta målgrupper. (källa)
  3. En skyltdocka är ett sätt att exponera kläder. Det kan vara i kommersiellt eller informativt syfte, till exempel på museer, mässor, utställningar, events eller installationer. Skyltdockor produceras över hela världen och nästan alla etniska grupper finns representerade. Dockor finns i alla storlekar för barn, dam och herr. (källa)
  4. I vissa länder har man infört förbud mot att exponera tobaksprodukter i butikerna. Det handlar bland annat om Thailand, Kanada, Irland, Island, Norge samt två delstater i Australien. Förbudet har tagit olika former i olika länder men det innebär i allmänhet att butiker förbjuds att skylta med tobaksvaror. Istället tvingas butiker som vill sälja tobaksvaror att förvara produkterna under disk eller i särskilda skåp och ta fram varorna först när kunderna frågar efter dem. Tanken bakom förbudet är att det skall bli svårare att komma åt tobaksvaror och att det faktum att man inte kan se produkterna skall förmå folk att avstå från rökning. (källa)
  5. Att exponera sina underkläder kan uppfattas som ofint. Vissa typer av underkläder används nästan uteslutande under andra kläder medan andra, som T-shirt, strumpor och vissa shorts, kan fungera som yttre plagg. Vilka underklädesliknande plagg som samhället i stort anser är acceptabelt att bäras synliga är beroende av flera faktorer som kultur, mode, ålder, situation och tidpunkt på dygnet. Vissa underkläder används även som nattplagg. (källa)
  6. Dagsljus har ett brett utbud av element som influerar människor utöver vårt behov av ljus och syn. Dagsljus påverkar vår hälsa, balans och fysiologiska regleringar, både vårt nervsystem och det endokrina systemet. Samtliga nämnda exempel stimuleras positivt av dagsljus. Forskning har konstaterat att dagsljus innehåller naturliga antidepressiva beståndsdelar som hjälper oss människor att synkronisera med den naturliga livsrytmen. Det finns forskningsunderlag som stödjer att man genom att exponera sig för direkt dagsljus kan minska risken för vinterdepressioner. (källa)
  7. Direktbildskameror har historiskt funnits i utföranden som är både mekaniskt sett enkla och billiga att köpa, men även betydligt mer komplicerade konstruktioner. Bildkvaliteten varierar dels med tekniken som används, och dels med kameran eller skrivaren som används för att exponera den fotografiska filmen för ljus. Bildkvaliteten kan vara relativt god, men huvudsyftet med direktbildstekniken är i första hand att få en fysisk bild direkt i handen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.