Fabulera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fabulera, varianter, uttal och böjningar av fabulera

Fabulera synonym, annat ord för fabulera, vad betyder fabulera, förklaring, uttal och böjningar av fabulera.

Synonymer till fabulera

Vad betyder och hur uttalas fabulera

Fabulera uttalas fabul|era och är ett verb -de.

Fabulera betyder:

Ordformer av fabulera

Aktiv

fabulera
infinitiv
fabulerar
presens
fabulerade
preteritum
fabulerat
supinum
fabulerande
presens particip
fabulera
imperativ

Passiv

fabuleras
infinitiv
fabuleras
presens
fabulerades
preteritum
fabulerats
supinum

Perfekt particip

fabulerad en
~ + subst.
fabulerat ett
~ + subst.
fabulerade den/det/de
~ + subst.

Fabulera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Fabulera på Engelska

  • romance (about) - describe in an imaginative way, give free rein to one', s imagination

Hur används ordet fabulera

  1. Gentlemen blev en modern svensk klassiker. Det är en rikt fabulerande roman som berättar om märkliga livsöden på ett humoristiskt och drastiskt sätt. Samtidigt idkar romanen samhällskritik över folkhemmet och den svenska självgodheten. I en recension av Gentlemen skrev Horace Engdahl uppskattande, att "Här bjuds den skamliga ingrediens som en gång gjorde den stora litteraturen läst: underhållning". Samhällskritiken överskuggades av berättarglädjen. Östergren kom att förstärka detta tema i den senkomna uppföljaren Gangsters (2005), skriven utifrån erfarenheter av Sverige i en ny tid. I Gangsters ifrågasätts, inom ramen för fiktionsberättelsen, huruvida bröderna Morgan verkligen hade existerat. (källa)
  2. Piraten-boken har inspirerats av Mark Twains fabulerande pojkäventyr, och den har liknats både vid Tom Sawyer och Huckleberry Finn. Titelns "Jag" – Bombi Bitts tre år yngre följeslagare Eli, är Piratens alter ego. Namnet är hämtat från en pojke hos Zacharias Topelius. Vollsjös eget alter ego heter i boken Tosterup, och miljöerna i boken är hämtade från olika bygder i sydöstra Skåne där Piraten eller andra i hans släkt levat. (källa)
  3. Många av Engströms släktingar och vänner har sagt att de betraktar honom som fullständigt omöjlig som mördare, och sagt att hans vittnesmål snarare kunde förklaras av att han hade ett stort bekräftelsebehov och ofta överdrev för att rikta uppmärksamheten mot sig själv. "Det är out of question . Han var inte den människan. Det kan jag säga. Han var för feg för det", enligt Engströms ex-fru. Engströms släkt och vänner har också framhållit att han ofta sökte uppmärksamhet och efter Palmemordet hade "fabulerat på olika sätt och ville framstå som ett viktigt vittne för att få kärlek, uppmärksamhet och bekräftelse". Hans förkärlek för "dramatik kring sin person" skulle vara förklaringen till hans röriga vittnesmål och överdrivna uppgifter om sitt eget rådiga agerande på brottsplatsen. "Han var inte mytoman, men åt det hållet", enligt en barndomsvän som talat med Expressen. "Det han sa var väl inte alltid hundra procent rätt. Han förbättrade ibland historierna för att han skulle få utrymme", sade en granne till Svenska Dagbladet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.