Facit Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder facit, varianter, uttal och böjningar av facit

Facit synonym, annat ord för facit, vad betyder facit, förklaring, uttal och böjningar av facit.

Synonymer till facit

Vad betyder och hur uttalas facit

Facit uttalas fac|it [fa´-] och är ett substantiv; bestämd form facit; pl. facit.

Facit betyder:

Ordformer av facit

Singular

facit
obestämd grundform
facits
obestämd genitiv
facit
bestämd grundform
facits
bestämd genitiv

Plural

facit
obestämd grundform
facits
obestämd genitiv
faciten
bestämd grundform
facitens
bestämd genitiv

Facit är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Facit på Engelska

  • key - look at the key (answers), the answers to the competition

Hur används ordet facit

  1. Glasklart var ett svenskt frågesportsprogram som sändes 2008 i Sveriges Television med Ola Lindholm som programledare. Sex deltagare tävlade tills det bara var en kvar som då hade chans att vinna pengar. Till sin hjälp hade deltagarna 20 personer inom ett specifikt yrke som hade facit i hand men kunde bara ge svaren genom charader i en ljudisolerad glaskub. (källa)
  2. Inkrementella innovationer innebär små förändringar och förstärker snarare tidigare kunskap inom en organisation. Joseph Schumpeter menade att radikala innovationer medförde en nödvändig nedbrytning av existerande strukturer. Han kallade detta för kreativ förstörelse. Schumpeter ansåg att samtidigt som innovation är nödvändig för nya utvecklingssteg, görs existerande kunskap och struktur mindre värdefull genom att nya kunskaper och strukturer utvecklas. En radikal innovation kan vara införandet av e-mail. E-posten ledde till förändringar i beteenden och hur arbetet organiseras. En inkrementell innovation kan vara en magnettavla som ersätter en vanlig anslagstavla med häftstift. Bytet förenklar, men ändrar inte beteendet. Ett annat exempel är den elektroniska räknedosan som var överlägsen mekaniska räknemaskiner både i pris och prestanda. Kunskapen om hur man använder en mekanisk räknemaskin och hur man tillverkar en mekanisk räknemaskin blev mindre efterfrågad. Beteendet ändrades. Tillverkare slogs ut, exempelvis Facit. (källa)
  3. Tipspromenader färdiga med frågor, svarsformulär och facit. (källa)
  4. Pågående studier visar att olika människor är relativt ense om vilka framföranden som det svänger om. Därför måste svänget åtminstone delvis kunna karakteriseras av objektiva och fysikaliskt mätbara egenskaper hos den ljudande musiken. Studierna visar också att man bedömer annorlunda om man bara har några sekunder på sig att lyssna än om man får åtta sekunder eller mer. Det finns svängig musik i många olika tempi. Däremot kan man inte manipulera tempot i uppspelningen av ett visst framförande särskilt mycket förrän svänget avtar. Vilka fysikaliska egenskaper hos utförandet som ger bäst sväng måste alltså vara anpassat till tempot, men även till kompositionens uppbyggnad. Något facit finns ännu inte. (källa)
  5. Den 15 september 2010 släpptes hennes andra album på svenska, Facit, även det producerat av Henrik Oja. Den 3 september 2014 släpptes hennes tredje album på engelska, The Fox, The Hunter and Hello Saferide. (källa)
  6. Annica Hydén, Camilla Rundqvist, Svensk grammatik med drillövningar och facit, Adastra Läromedel 2005. (källa)
  7. Facit (från latinets facit, "det gör", av facere, "göra") är en samling svar till övningsuppgifter. Facit finns ofta i kurslitteratur, antingen som en del av boken, eller som ett separat häfte för läraren. Begreppet har ursprungligen syftat specifikt på räkneuppgifter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.