Fack Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fack, varianter, uttal och böjningar av fack

Fack synonym, annat ord för fack, vad betyder fack, förklaring, uttal och böjningar av fack.

Synonymer till fack

Vad betyder och hur uttalas fack

Fack uttalas fack och är ett substantiv -et; pl. fack.

Fack betyder:

Ordformer av fack

Singular

fack
obestämd grundform
facks
obestämd genitiv
facket
bestämd grundform
fackets
bestämd genitiv

Plural

fack
obestämd grundform
facks
obestämd genitiv
facken
bestämd grundform
fackens
bestämd genitiv

Fack är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Fack på Engelska

 • compartment, box - a space or container for storage, bank box, freezer compartment
 • profession, trade - area of activity, subject, branch, jargon, technical language (terminology), specialist knowledge, specialist in a narrow field, well up in (knowledgable about) his subject
 • union - trade(s) union, national union, local (workplace) union, join the union

Hur används ordet fack

 1. Fack för förvaring och sortering av golfklubbor (wikipedia.org)
 2. Det förtryckta motivet är vanligen blommor men kan variera. När korten riktas till barn är ballonger, nallar, dockor och andra leksaksmotiv vanligt förekommande. Vissa gratulationskort är försedda med ett fack där avsändaren kan placera en sedel eller en lott som present till mottagaren. Oavsett om man skickar eller överlämnar ett gratulationskort brukar man stoppa ned det i ett kuvert. Dels för att höja spänningen för mottagaren och dels för att eventuellt löst innehåll inte ska falla ut. (wikipedia.org)
 3. Handväskor kan tillverkas av skinn, plast eller textila material. De kan innehålla många olika fack av vilka något eller några brukar vara försedda med blixtlås för större säkerhet. De bärs i ett eller flera handtag eller remmar. Längre remmar möjliggör att väskan bärs som axelväska vilket ger större rörelsefrihet åt bäraren. (wikipedia.org)
 4. I senare volymer av böckerna symboliserar hemulerna även ordning, inskränkthet, paragrafrytteri och myndigheter. De vill inordna sin omgivning i fack och blir lätt fanatiska. I Farlig midsommar exemplifieras detta av Parkvakten och Fångvakten. En kvinnlig hemul var föreståndare för det barnhem där Muminpappan tillbringade sin barndom (i boken Muminpappans memoarer). (wikipedia.org)
 5. Eftersom ämnet historia är så stort, behövs det någon form av organisation för att kategorisera alla underavdelningar. Medan författare, som H.G. Wells, Will Durant och Ariel Durant har skrivit universalhistoria, specialiserar sig de flesta historiker numera inom något fack. (wikipedia.org)
 6. Kast (tryckeri) – en låda, som tidigare användes på tryckerier, med små fack i vilka trycktyperna låg sorterade (wikipedia.org)
 7. Korsvirke, fackverk av trä, utgörande en stomme av varandra korsande bjälkar och stöd, ofta förstärkta med snedstöttor. De härigenom bildade fyr- eller trekantiga facken fylls ut (utfackas) med murverk eller lerklinat flätverk. Att bygga med korsvirke var ett virkesbesparande sätt. Snedstyvor behövs egentligen bara i hörnen, men det gick mode i att sätta dessa i nästan varje fack. (wikipedia.org)
 8. Översättare som utför eller specialiserar sig på facköversättning – det vill säga översättning av icke-skönlitterära texter – kallas facköversättare. Denna typ av översättning inbegriper alla typer av facktexter, till exempel bruksanvisningar, tekniska beskrivningar, läkarintyg och avtal. Översättning av facktexter kan kräva goda kunskaper inom de ämnesområden texten berör. (wikipedia.org)
 9. Ett stort framsteg inom fyrväsendet var linsapparaten, uppfunnen av fysikern A.J. Fresnel. Denna bestod av en trumma, som omgav fyrlågan. Trumman, som var rund eller mångkantig, var sammansatt av flera fack, som vart och ett innehöll en sektor av en ringformig eller en hel plan lins eller av sammansättningar av bägge. (wikipedia.org)
 10. Man kan enligt egyptisk magi sätta in magi i två fack, högre och lägre magi. Allt som tillhör denna värld, som materiell framgång, kärlek och så vidare är lägre magi medan all form av personlig utveckling är högre magi. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.