Gebit Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gebit, varianter, uttal och böjningar av gebit

Gebit synonym, annat ord för gebit, vad betyder gebit, förklaring, uttal och böjningar av gebit.

Synonymer till gebit

Andra språk

Gebit på Engelska

  • domain - province, area, she is very skilled within her area

Hur används ordet gebit

  1. Populärt används ordet kung också om framgångsrika och uppmärksammade män i allmänhet inom vissa ämneskategorier, exempelvis skidkung, mediakung, kung i sitt gebit. (källa)
  2. Amatör kan på svenska ibland även syfta på den franska grundbetydelsen "älskare". Då handlar det om en entusiast inom ett visst gebit. (källa)
  3. Det har utifrån fenrismyten ofta föreslagits att Tyr varit en slags krigsgud med heder och rättvisa som sitt gebit. Att han varit en krigsgud (Snorre skriver att Tyr dyrkas av soldater) styrks av att germanerna identifierat honom med den romerske krigsguden Mars i namngivandet av veckodagen tisdag (latin dies Martis, norska och danska tirsdag, engelska Tuesday, fornhögtyska ziestag). Tyr var också en gång nära knuten till tinget (folktinget), vid Rhen kallades han Mars Thingus, med påverkan på tyskans Dienstag. Från andra germanska folk än islänningarna känner vi Tyrs namn, men inte mycket mer. På fornsvenska är det Ti och finns möjligen i skogsnamnet Tiveden, på fornhögtyska Zîu eller Zîo, på fornengelska Tíw med flera former. T-runan ᛏ kallas för Tyr i rundikter. Tyr som kultgud är vanligt i danska ortnamn, såsom Tislund, Tibirke, Tisvilde, Tissö med flera. (källa)
  4. Hoskins var en god tecknare och kolorist, även om hans röda karnation är påfallande. De flesta av hans miniatyrer befinner sig i engelska privatsamlingar. John Hoskins, som var lärare till Samuel Cooper, hade även en mindre berömd son och namne, verksam inom samma gebit. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.