Svar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder svar, varianter, uttal och böjningar av svar

Svar synonym, annat ord för svar, vad betyder svar, förklaring, uttal och böjningar av svar.

Synonymer till svar

Vad betyder och hur uttalas svar

Svar uttalas svar och är ett substantiv -et; pl. svar.

Ordformer av svar

Singular

svar
obestämd grundform
svars
obestämd genitiv
svaret
bestämd grundform
svarets
bestämd genitiv

Plural

svar
obestämd grundform
svars
obestämd genitiv
svaren
bestämd grundform
svarens
bestämd genitiv

Svar är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Svar på Engelska

  • answer, reply - answering letter, the answer was no, answer a question, the only answers she got were evasive

Hur används ordet svar

  1. Vad vet svensken om frikyrkan? En spontanenkät i julruschen skulle troligtvis ge associativa svar om svärmisk tro och sektkänsla. Det är de två ifyllda kunskapsfälten – väckelsen som pusselbit i Folkrörelsesveriges barndom, och frikyrkan som slutet rum fyllt av poppiga tungo-målstalare. (källa)
  2. "Det får ni fråga doktorn om."Betyder: Förvänta er inga svar men det ser inte bra ut. (källa)
  3. Utifrån fyndmaterialet har arkelogerna kunnat förstå att området odlats från 1700-talets början och i ungefär 100 år framåt. Man har skickat jordprover på analys och nu väntar arkeologerna på att få svar på hur den här tobaksodlingen har gödslats och vilka tobakssorter man skördat. (källa)
  4. CNBC kunde också konstatera att branschkonsulter inte hade några konkreta svar på när nedskalningen skulle bromsa in eller om den ens skulle göra det. (källa)
  5. Och nu svarar din vän. Ett långt eftertänksamt svar. Och du måste lyssna noga. Du kan inte "bara kolla det här messet" eller försöka minnas om du borde köpa hushållspapper. Inte zona ut och zona in. Du måste vara där hela tiden. (källa)
  6. Glasklart var ett svenskt frågesportsprogram som sändes 2008 i Sveriges Television med Ola Lindholm som programledare. Sex deltagare tävlade tills det bara var en kvar som då hade chans att vinna pengar. Till sin hjälp hade deltagarna 20 personer inom ett specifikt yrke som hade facit i hand men kunde bara ge svaren genom charader i en ljudisolerad glaskub. (källa)
  7. Med hjälp av ett graviditetstest kan en graviditet fastställas eller uteslutas. Tester för hemmabruk finns tillgängliga att köpa i butiker och på apotek och är relativt enkla att utföra på egen hand. En provsticka doppas då i urin och visar därefter på bara någon minut ett svar med över 90 procents tillförlitlighet, förutsatt att testet utförs på rätt sätt. Graviditetstestet reagerar på ett hormon som heter humant koriongonadotropin (hCG) som endast förekommer hos gravida, eftersom det utsöndras från moderkakan. Idag finns tester som man kan ta upp till fyra dagar innan förväntad mens och ändå få ett säkert resultat. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.