Familj Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder familj, varianter, uttal och böjningar av familj

Familj synonym, annat ord för familj, vad betyder familj, förklaring, uttal och böjningar av familj.

Synonymer till familj

Andra språk

Familj på Engelska

 • family - member of the family, family with three children, family therapy, family car
 • family - family ties

Hur används ordet familj

 1. FAMILJ: Sonen Frederik, 28. Särbo. (källa)
 2. Camila Gutiérrez är vulgär. I tal och i skrift. Hon blev känd för chilenarna när hennes blogg på internet, "Joven y Alocada" (Ung och galen) blev en filmsuccé. Bloggen handlade om hennes uppväxt i en frikyrklig familj. (källa)
 3. Ålder: 66. Bor: Kivik. Familj: Särbo, 29-årig dotter. Bakgrund: Har gjort ett 20-tal tv- och långfilmer, senast "En enkel till Antibes". (källa)
 4. En adelsman är en man som antingen blivit adlad eller som genom börd tillhör adeln. Motsvarigheten på damsidan är en adelsdam. Adelsdam är den kvinna som är född i en adlig familj, som genom giftermål blivit upptagen i en adelsätt eller själv blivit adlad. (källa)
 5. Hos romarna särskilt övergick adoptivsonen fullkomligt till adoptivfaderns familj, fick barnaställning och arvsrätt i förhållande till honom samt antog hans namn, stånd och offertjänst, men bibehöll ändå sitt gamla släktnamn (nomen) med förändrad ändelse såsom ett andra tillnamn (cognomen). (källa)
 6. Arten systematiska position var länge oklar. Trots att den tidig klassificerades som en självständig familj fanns fram till 1980-talet många zoologer som räknade gaffelantilopen som underfamilj till slidhornsdjuren. Efter undersökningar av djurets DNA blev det känt att arten utgör systergruppen till hjortdjuren. (källa)
 7. Gamba, även viola da gamba eller bara viol (av italienska viola och gamba, 'ben'), är en familj stråkinstrument. Den är inte ursprunget till dagens fiolfamilj och ska inte förväxlas med dess medlem violan. Det enda av dagens stråkinstrument som är besläktat med gamban är kontrabas. (källa)
 8. Geckoödlor (Gekkonidae) är en familj av ödlor som oftast är nattaktiva, och därför har stora ögon. Det förekommer emellertid så kallade daggeckos, företrädesvis inom släktet Phelsuma. De utmärks också av sin goda klätterförmåga, vilken möjliggörs av deras speciella fötter. De klättrar ofta till och med på vertikala glasrutor i terrarier. Det finns dock några arter inom familjen som har vanliga klor på fötterna. En sådan art är leopardgeckon som lever i Afghanistan. De flesta arter lever i fuktig skog. (källa)
 9. Genus – i biologisk systematik en grupp inom en familj, se släkte. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.