Fant Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fant, varianter, uttal och böjningar av fant

Fant synonym, annat ord för fant, vad betyder fant, förklaring, uttal och böjningar av fant.

Vad betyder och hur uttalas fant

Fant uttalas fant och är ett substantiv -en -ar.

Fant betyder:

Ordformer av fant

Singular

fant
obestämd grundform
fants
obestämd genitiv
fanten
bestämd grundform
fantens
bestämd genitiv

Plural

fantar
obestämd grundform
fantars
obestämd genitiv
fantarna
bestämd grundform
fantarnas
bestämd genitiv

Fant är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet fant

  1. Akustiskt fonetik är det experimentella studiet av talet som fysikalisk process, främst mätningar och beskrivningar av de ljudvågor som produceras vid tal. Till skillnad från traditionell transkription av subjektiva hörselintryck används vid akustisk fonetik datorer eller maskiner för att spela in och analysera ljudsignalen. På så sätt kan man se tryckmönster, formanter, brus, etc. i ett ljudspektrum (en avbildning av ljudsignalen vid ett visst ögonblick) eller ett spektrogram (en avbildning av ljud över tid). Dock brukar man vid analysen av akustisk data rita ut segment använda traditionella fonetiska tecken. En stor del av den teoretiska grunden för den moderna akustiska fonetiken utvecklades av Gunnar Fant och lades fram i standardverket Acoustic Theory of Speech Production (1960). (källa)
  2. Den första radiolicensen tecknades av ingenjören Gösta Fant den 9 mars 1923. 14 år senare (den 8 april 1937) passerades en miljon radiolicenser, när skräddaren L J Hådén från Fridhem i Hudiksvall tecknade sin. Han tilldelades en minnespokal av silver, till ett värde av 600 kronor. (källa)
  3. Gunnar Fant (KTH), professor och forskare i talsyntes. (källa)
  4. Tattarbruden (originaltitel: Fant) är en norsk dramafilm från 1937 med manus och regi av Tancred Ibsen, baserad på Gabriel Scotts roman Fant. Filmen ses som en höjdpunkt i norsk films så kallade "guldålder" på 1930-talet. Filmen handlar om "tattare", och är på många sätt typisk för samtidens syn på resandefolket och dess kultur. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.