Far Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder far, varianter, uttal och böjningar av far

Far synonym, annat ord för far, vad betyder far, förklaring, uttal och böjningar av far.

Synonymer till far

Vad betyder och hur uttalas far

Far uttalas far och är ett substantiv -et; pl. far.

Far betyder:

Ordformer av far

Singular

far
obestämd grundform
fars
obestämd genitiv
faret
bestämd grundform
farets
bestämd genitiv

Plural

far
obestämd grundform
fars
obestämd genitiv
faren
bestämd grundform
farens
bestämd genitiv

Far är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Far på Engelska

  • father - fatherless

Hur används ordet far

  1. Faren (Abramis ballerus) är en art i familjen karpfiskar som liknar braxen. (källa)
  2. Fars är en typ av komedi som bygger på situationskomik. I en fars hamnar karaktärerna ofta i en knipa, inte sällan av moralisk karaktär och tvingas ta till lögner som sedan mynnar ut i en lång rad förvecklingar och missförstånd. (källa)
  3. Filmen består av fem korta historier som är sammanvävda via serietidningen Creepshow: Fars dag, Jordy Verril dör ensam, Högvatten för Harry och Becky, Lådan under trappan och De kryper upp på dig. (källa)
  4. "Skönheten" i titeln är en ung, vacker flicka vid namn Belle. Hon bor med sin far Maurice i en liten by i Provence, där hon betraktas som lite udda eftersom hon tycker så mycket om att läsa böcker men inte att bli uppvaktad av den ohyfsade och inbilske Gaston. När han friar säger hon artigt men bestämt nej. (källa)
  5. I uppföljaren till fjolårets Far Cry 5 bjuds vi på en annorlunda variant av en dystopisk framtid. Men mitt bland chockrosa ängar och färgglada mutantdjur döljer sig fortfarande en välbekant Far Cry-upplevelse. (källa)
  6. Falstaffs historiska förebild hette sir John Oldcastle. Denne kämpade omkring år 1400 i Skottland, senare i Wales och i Frankrike (1411), blev 1413 anklagad för kätteri, flydde ur Towern men hängdes 1417. En inte helt lustfylld biografi. Shakespeare skänkte honom inte alltför stor uppmärksamhet. Muntra fruarna i Windsor hör inte till dramatikerns topprestationer. Stycket lär ha tillkommit 1597-98 på drottning Elisabet I:s personliga begäran, eftersom hon ville se den tjocke riddaren i den komiska rollen som en älskare, som blir dragen vid näsan. Det på drottningens befallning snabbt ihopskrivna stycket uppvisar en mängd slitna lustspelsschabloner. Det är en fars, som vad gäller fantasirikedom och tankeinnehåll på intet sätt kan mäta sig med de stora Shakespearelustspelen. (källa)
  7. fara – for – (foro) – faren. (källa)
  8. Faren väl, I vänner kära. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.