Pappa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pappa, varianter, uttal och böjningar av pappa

Pappa synonym, annat ord för pappa, vad betyder pappa, förklaring, uttal och böjningar av pappa.

Synonymer till pappa

Vad betyder och hur uttalas pappa

Pappa uttalas pappa och är ett substantiv -n pappor.

Ordformer av pappa

Singular

pappa
obestämd grundform
pappas
obestämd genitiv
pappan
bestämd grundform
pappans
bestämd genitiv

Plural

pappor
obestämd grundform
pappors
obestämd genitiv
papporna
bestämd grundform
pappornas
bestämd genitiv

Pappa är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Pappa på Engelska

 • father

Hur används ordet pappa

 1. Av hans omvändelse görs ingen grej. Gustaf får fortsätta att vara pappa, make, bror, son, barmästare. Precis som tidigare. (källa)
 2. 3. "Sons of Anarchy". Kriminaldrama från 2008. En man i 30-årsåldern balanserar rollen som pappa med att han tagit över ledarskapet hos ett kriminellt mc-gäng. Lite som "Sopranos" på hjul. 8, 6 i betyg på IMDB. (källa)
 3. Tioårige Eliot Blomkvist, som enligt egen utsago varit intresserad av arkeologi redan sen han var liten, var på plats i Kalmarsundsparken med sin pappa Rickard för att för första gången prova på arkeologyrket på riktigt. (källa)
 4. Men oddsen för att det ska bli något av den här tjejen med finnar och rosafärgat hår, är inte särskilt goda. Hon är en medelmåtta i skolan och bor på "fel sida spåren" med en mamma (Laurie Metcalf) som jobbar dubbla skift som sjuksköterska och en snart arbetslös pappa (Tracy Letts). (källa)
 5. Guldmynt eller rättare sagt, "en hel kappsäck full med gullpengar" hade Pippi Långstrump fått av sin pappa, kapten Efraim Långstrump. (källa)
 6. Benämningen Pappa Långben används även för lockespindlar (Opiliones). Engelskans Daddy Longlegs kan dessutom syfta på spindelarten Pholcus phalangioides. (källa)
 7. Medverkade gjorde bland andra Lasse O'Månsson, Monica Zetterlund, Toots Thielemans, Lissi Alandh och Gunnar Svenssons orkester. Revyn innehöll bland annat sketchen Notan (med sin slutpoäng "Det är din krona, det står Gustaf på den"). Lasse O'Månsson och Lissi Alandh uppförde sketchen I affären, där en blyg kund försökte köpa kondomer. Tage Danielsson framförde Kärlek har ändrat karaktär och Toots Thielemans framförde sin melodi Bluesette. Monica Zetterlund sjöng Sälj inget brännvin till pappa. Hasse Alfredson anspelade på inledningen till August Strindbergs Röda rummet i numret Strindberg slår till igen. (källa)
 8. 1968 – Pappa varför är du arg - du gjorde likadant själv när du var ung. (källa)
 9. De svenska spelarna Torbjörn Blomdahl och Michael Nilsson har tillsammans vunnit VM för lag vid flera tillfällen. Torbjörn har dessutom vunnit nämnda tävling tillsammans med sin pappa Lennart. (källa)
 10. En kärnfamilj är i strikt mening en familj som endast består av en man, en kvinna och deras gemensamma biologiska eller adopterade barn. Kärnfamlijen står i motsats till ensamstående familj, till den större utökade familjen, och till en familj med mer än två föräldrar. Kärnfamiljer är centralt på gifta par (ett manligt och ett kvinnligt kön), Det finns definitioner som säger att kärnfamiljen enbart ska ha biologiska barn som bär på samma blod, alltså att alla barn kommer från samma pappa och mamma, medan somliga definitioner påstår att det är tillåtet att kärnfamiljen kan ha en blandning som inkluderar både stiftbarn och adoptivbarn. Kärnfamiljen kan ha ett flertal barn. I den västerländska kulturen har kärnfamiljen i många fall blivit det dominerade idealet och har framställts som den sociala normen och den biologiskt naturliga familjekonstellationen när det handlar om reproduktion och uppfostran. Traditionellt sett är det maken i familjen som har haft huvudansvar för familjens försörjning medan hustrun varit ytterst ansvarig för hushållet och familjemedlemmarnas välbefinnande. Kärnfamiljen har i många västerländska samhällen framtällts som en ideal familjeform vilket bland annat resulterat i att många länders familjelagstiftning och familjepolitik har varit eller fortfarande är inriktad på att bevara den som samlevnadsform. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.