Fez Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fez, varianter, uttal och böjningar av fez

Fez synonym, annat ord för fez, vad betyder fez, förklaring, uttal och böjningar av fez.

Vad betyder och hur uttalas fez

Fez uttalas fez [fe´ts el. fe´s] och är ett substantiv -en -er.

Fez betyder:

Ordformer av fez

Singular

fez
obestämd grundform
fez
obestämd genitiv
fezen
bestämd grundform
fezens
bestämd genitiv

Plural

fezer
obestämd grundform
fezers
obestämd genitiv
fezerna
bestämd grundform
fezernas
bestämd genitiv

Fez är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet fez

  1. Hans fader ombesörjde att han fick en gedigen utbildning, om vilket han redogör noggrant för i självbiografin. 1348 drabbades staden av digerdöden, och båda föräldrarna omkom. Vid tjugo års ålder anställdes han som alma-skrivare, kalligraf och ansvarig för de kungliga sigillerna, hos sultanen i staden, men flyttade till Marocko på grund av de politiska förvecklingarna, studerade vid universitetet i Fez, och var monarkens handsekreterare. (källa)
  2. En milstolpe var den enmansmotorsåg som Andreas Stihl presenterade 1929. Den vägde 46 kilo. 1929 uppfanns den första portabla motorsågen av Festo Tyskland (Fezer och Stoll), en tvåmansmotorsåg, stor och otymplig kan man tycka, men ändå portabel. Till Sverige började i slutet av 1940-talet utländska enmansmotorsågar importeras, från bland annat Nordamerika (McCulloch, Homelite) och Tyskland (Stihl, Dolmar) men även Norge (Jobu). (källa)
  3. Till rökrocken bars ibland särskilda mössor, ibland med utseende liknande en fez, för att även skydda håret mot röklukten. (källa)
  4. Woeful är en apa som bär en röd fez och har päls. Han berättar ofta skämt, som ofta är oförskämda mot de andra djuren. Han tycker om att få allt på sitt eget sätt, och är ganska diktatorisk, vilket ibland retar de andra djuren. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.