Fia Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fia, varianter, uttal och böjningar av fia

Fia synonym, annat ord för fia, vad betyder fia, förklaring, uttal och böjningar av fia.

Vad betyder och hur uttalas fia

Fia uttalas fia oböjligt och är ett substantiv.

Fia betyder:

Ordformer av fia

Singular

fia
obestämd grundform

Fia är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Fia på Engelska

 • ludo

Hur används ordet fia

 1. Fia Jansson från Söder är en svensk dramafilm från 1944 i regi av Ragnar Falck. (källa)
 2. Formelbilsracing: FIA Formula One World Championship, GP2 Series, IndyCar Series med fler. (källa)
 3. Monopol och Fia med knuff är numera klassiker som de flesta känner till och ännu nyare spel så som Carcassonne och Settlers of Catan har blivit populära som familjespel. Det finns även betydligt mer avancerade spel som till exempel World in Flames och Advanced Civilization med flera tusen spelmarkörer och som kan ta många timmar, dagar eller veckor att spela färdigt. I dagens spel blandas ofta kort och tärningar in i spelen för att få slumpmässighet och ibland är gränsen mellan kortspel och brädspel hårfin. (källa)
 4. Rickard Rydell, född 22 september 1967 i Vallentuna, är en svensk racerförare. Rydell har främst blivit känd som standardvagnsförare, både på nationell och internationell nivå. Han har bland annat blivit mästare i British Touring Car Championship och Scandinavian Touring Car Championship, samt tagit flera segrar i världsmästerskapet, World Touring Car Championship. Utöver detta har han vunnit Bathurst 1000, GT1-klassen i Le Mans 24-timmars och race i FIA GT. Som formelbilsförare har han vunnit Macaos Grand Prix och blivit tvåa i såväl det svenska, som det japanska Formel 3-mästerskapet. Han driver, tillsammans med sin bror Jens, blomstergrossistfirman Rydells i Vallentuna. (källa)
 5. Fia Jansson (Känner ni Fia Jansson), svensk text Emil Norlander, sång Sickan Carlsson och Karl-Arne Holmsten. (källa)
 6. Bilsport arrangeras på internationell nivå genom Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), som bland annat står bakom världsmästerskapen i formel 1 och rally. (källa)
 7. Formel 1, förkortat F1 (engelska: Formula One), är tävlingar på asfalterade banor med ensitsiga formelbilar och i övrigt konstruerade enligt FIA:s bestämmelser. (källa)
 8. Den första svenska rallycrosstävlingen ägde rum 17 oktober 1971 i Hedemora och vanns av rallystjärnan Per Eklund i sin Saab V4. Den hittills mest framgångsrike rallycrossföraren är Kenneth Hansen från Götene, som vunnit FIA:s Europeiska Mästerskap för rallycrossförare inte mindre än 14 gånger till och med 2008. (källa)
 9. Hej Fia!Hoppas allt är bra med dej och familjen!Ser verkligen fram emot att ses i helgen!/Johanna. (källa)
 10. FIA World Endurance Championship (WEC). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.